De leukste cadeaus voor fans van Scandinavië – om te geven of te vragen

Geschreven door Sandra van Bijsterveld

De feestdagen komen er weer aan en dat betekent behalve gezelligheid vaak ook een verlanglijstje maken en cadeaus kopen voor anderen. Dat valt nog niet altijd mee! Daarom dacht ik dat het handig zou zijn om hier wat cadeautips voor liefhebbers van Scandinavië bij elkaar te zetten. Of je nou zelf als Scandinaviëfan een verlanglijstje aan het maken bent, of een ander blij wilt maken die gek is op het Hoge Noorden, hier vind je vast wat inspiratie.

Sokken met dalapaardjes of elanden

Niet verder vertellen, maar deze komen hier in ieder geval onder de boom te liggen. Ik wist tot voor kort niet eens dat Happy Socks uit Zweden kwamen, laat staan dat ze ook een Swedish Edition Gift Box hebben.  

Scandinavische series
Scandinavische series en films

Sommige komen op Netflix, sommige worden uitgezonden op televisie, maar soms ben je voor Scandinavische series toch echt aangewezen op dvd of Blu-ray. En er zijn zo veel mooie, spannende en grappige series uit Scandinavië! Bekijk voor inspiratie mijn persoonlijke lijst met series die ik heb gezien en die ik nog wil zien. Ik heb ook een lijstje aangelegd met Scandinavische films

Boeken over Scandinavische lifestyle

Wil je een decembermaand vol hygge en lykke, en dan het nieuwe jaar vooral eens echt lagom gaan leven? Of zet je juist wel eens vraagtekens bij het idealiseren van de Scandinavische manier van leven? Dan zijn deze boeken over Scandinavische lifestyle een aanrader.

Scandinavische spelletjes voor op de camping

De echte Scandinaviëfan speelt natuurlijk Kubb en Möllky op de camping. Nooit van gehoord? In deze blogpost leg ik deze campingspelletjes voor je uit en vertel ik waar je ze kunt kopen (gewoon in Nederland dus).

Wandelgidsen en reisgidsen voor Scandinavië

Ken of ben je iemand met concrete plannen om komend jaar af te reizen naar Scandinavië? Dan heb je misschien iets aan deze lijstjes met reisgidsen voor Scandinavië en wandelgidsen voor Noorwegen en Zweden

Scandinavische kookboeken

Stel, je krijgt een Scandinavisch kookboek van de Sint, dan tover je met kerst zomaar een Scandinavisch kerstdiner op tafel. Mocht je een kookboek krijgen met Kerstmis, dan kun je mooi aan het kokkerellen slaan tussen kerst en oud en nieuw. Voor echte liefhebbers van de Scandinavische keuken zijn deze kookboeken dus ideaal als decembercadeau.

Scandinavische romans

In de koude maanden is het heerlijk om met een goed boek op de bank (of in bed) te kruipen. Nog niet zo lang geleden maakte deze persoonlijke leeslijst van Scandinavische romans. Hij is nog niet zo lang, maar misschien zit er wel iets voor je bij.

Boeken over emigreren naar Scandinavië

Grootse plannen voor het nieuwe jaar? Ga je zelf emigreren naar Zweden of Noorwegen, of zwaai je iemand anders uit? Dan zijn deze boeken over emigreren naar Zweden of Noorwegen een mooi cadeau. Voor praktische tips of het ‘Ik vertrek’-gevoel op papier! Ook leuk om te lezen is dit ervaringsverhaal van een expat in Finland

Handige kampeerartikelen

Het hoeft natuurlijk niet per se, maar veel liefhebbers van Scandinavië zijn ook kampeerders. In deze blogpost deel ik tips over handige spulletjes die wij altijd meenemen als we gaan kamperen in Scandinavië. Want je kunt nooit te vroeg aan de voorbereiding beginnen…

Iets met een Scandinavische vakantiefoto

Zonde toch, al die mooie vakantiefoto’s die maar in een mapje op je laptop staan? Als je er iets moois mee doet, kun je elke dag weer genieten van die mooie herinnering aan Scandinavië. Maak bijvoorbeeld een kalender of een fotoboek, of druk je mooiste foto groot af op canvas. Op deze website regel je in een handomdraai een heel persoonlijk cadeau. Maar dan moet je dus wel een foto meesturen met je verlanglijstje, of toegang hebben tot de foto’s van degene die dit op zijn of haar verlanglijst heeft gezet.

Scandinavisch design

Scandinavisch design – ik vind het vaak heel mooi, maar (begrijpelijkerwijs) ook wel prijzig. Daarom is dit echt zoiets dat ik zelf niet zo snel voor mezelf koop, maar wel graag cadeau krijg. Bij Scandinavian Design Center kun je eindeloos door allerlei designproducten bladeren. Bovendien hebben ze vaak aantrekkelijke acties – schrijf je zeker even in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven. Of bekijk deze blogpost voor het leukste Scandinavische design voor op de kinderkamer.

Klik hier om ideeën op te doen voor Scandinavische decembercadeaus

Weet jij nog cadeaus die ideaal zijn voor liefhebbers van Scandinavië? Help een ander met jouw tip!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.