Campings in Slovenië: download de brochure met 48 campings

Geschreven door Sandra van Bijsterveld

Onze vakantieplannen krijgen steeds meer vorm. We willen in ieder geval met de caravan naar Slovenië dit jaar. Dus ging ik alvast wat rondkijken op Internet, op zoek naar campings in Slovenië. En toen stuitte ik op een brochure van Feel Slovenia met daarin 48 campings. Die blijk je zo te kunnen downloaden – handig!

campinggids slovenie
Afbeelding met dank aan Baltus Communications

Kamperen in Slovenië is groen

Slovenië is maar een klein land: ongeveer half zo groot als van Nederland. De helft van het land is bedekt met bos en verder zijn er volop rivieren en meren te vinden. Grote kans dus dat je op een prachtige plek in de natuur staat als je gaat kamperen in Slovenië.

Campings bij Ljubljana en Maribor

De hoofdstad van Slovenië heb ik al eens bezocht en Ljubljana is met stip een van mijn favoriete steden. Een stedentrip Ljubljana zal dan ook zeker deel uitmaken van onze kampeervakantie in Slovenië. Daarvoor zouden we volgens de campinggids Slovenië terechtkunnen bij 4-sterrencamping Ljubljana Resort op 4,5 km afstand van het centrum.

Een andere stad die ik misschien wel zou willen bekijken, is Maribor. Daar zouden we op Avtokamp Kekec (6 km van Maribor) kunnen staan.

Campings bij het meer van Bled of Bohinj

Het meer van Bled willen we natuurlijk ook zien. Voor een verblijf bij het meer van Bled suggereert de kampeergids Slovenië vijf mogelijke locaties:

Camp Danica ligt het dichtst bij het meer van Bohinj in nationaal park Triglav.

Campings aan de kust van Slovenië

Slovenië heeft maar een klein stukje kust en ook daar zijn campings natuurlijk te vinden. Zo heeft Koper een camperplaats (Postajalisce Za Avtodome) en vind je verder aan de kust camping Adria in Ankaran en camping Lucija in Portorož.

Eco-campings in Slovenië

Als je op zoek bent naar een camping waar je duurzaam kunt kamperen, dan kun je terecht op de eerste eco-camping van Slovenië: Kamp Koren Kobarid (5 ecolabels). Inmiddels is er ook dit Slovenia Eco Resort in Stahovica (ten noorden van Ljlubljana).

kamperen in slovenie
Kamp Koren Kobarid (foto met dank aan Baltus Communications)

Download de campinggids Slovenië

Als je (ook) op andere plekken in Slovenië wilt kamperen, is het goed om te weten dat je op de website van het Sloveense verkeersbureau een Nederlandstalige campinggids met 48 campings kunt downloaden. Dat heb ik meteen gedaan – zo kan ik mooi verder met het plannen van onze vakantie in Slovenië.

Op de website van ACSI vind je ook enkele campings in Slovenië. Of bekijk de campings in Slovenië bij de ANWB.

Veel plezier met het plannen van je vakantie in Slovenië!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.