Topmenu

Deense serie The Legacy (Arvingerne): familiedrama ten top

Hoera, het derde seizoen van de Deense serie The Legacy (Arvingerne) is verkrijgbaar op dvd! In de meivakantie was het weer niet wat ik ervan had gehoopt, maar dat af me wel de gelegenheid om de ontknoping van deze Deense serie in een paar dagen te bekijken. En tot mijn eigen verbazing heb ik er nog meer van genoten dan van van seizoen 1 en 2.

Kunstenaarsfamilie

The Legacy is voor de verandering eens geen Scandinavische misdaadserie, maar een familiedrama. Als kunstenares Veronika Grønnegaard aan het begin van seizoen 1 van The Legacy komt te overlijden, komen er allerlei verrassende intriges aan het licht. Sterker nog, haar overlijden zelf is al een verrassing voor haar kinderen Gro, Emil, Frederik en Signe (Sunshine). Die laatste wist niet eens dat Veronika haar moeder was. Het gezin Grønnegaard leefde op het gelijknamige landgoed niet bepaald een standaardleven. De gevolgen van dit roerige leven zijn bij de afwikkeling van de erfenis duidelijk merkbaar. Voor de nabestaanden verandert er veel meer dan het wegvallen van een dierbare.

Niet geloofwaardig?

Eerlijk gezegd vond ik seizoen 1 niet meteen geweldig. Zo vond ik het niet geloofwaardig dat de integer overkomende Signe haar adoptiemoeder als een baksteen laat vallen. Ook sommige verrassende wendingen vond ik een beetje vergezocht. En toch merkte ik dat The Legacy steeds vaker door mijn hoofd speelde in de week tussen twee afleveringen. Ik werd er als het ware steeds verder in gezogen. De personages kropen onder mijn huid. Toen was ik om en ik heb dan ook reikhalzend uitgekeken naar de uitzenddata van seizoen 2 van The Legacy. Ook het nummer aan het begin van de afleveringen, dat wordt gezongen door Nina Persson van The Cardigans, ben ik steeds meer gaan waarderen.

The Legacy seizoen 2

Seizoen 2 van The Legacy is begin 2015 uitgezonden op de Deense televisie. De uitzendingen in Nederland begonnen begin 2016 en inmiddels is de serie verkrijgbaar op dvd. We stappen het leven van de familie weer binnen een jaar nadat Signe het huis heeft geërfd. Ze is druk met het telen van hennep voor industriële doeleinden. Thomas heeft samen met Isa een dochtertje gekregen: Melody. Helaas gaat het moederschap Isa niet goed af en Thomas is ook niet wat je noemt een modelvader. Frederik is vooral boos en Emil zit in de Thaise gevangenis, waar Gro en Frederik hem uit proberen te krijgen. Gro sjoemelt wat met kunstwerken en dat moet natuurlijk een keer aan het licht komen… Je zou seizoen 2 van The Legacy dus kunnen omschrijven als één grote chaos.

Hier is de trailer van The Legacy seizoen 2:

Met eigen ogen

The Legacy is onder andere gefilmd op landgoed Langkildegaard bij Svendborg op het Deense eiland Funen (Fyn). Na het zien van seizoen 2 van The Legacy zochten we het landgoed op tijdens onze meivakantie op Funen.

Gronnegaard op Funen

Ook de moeite waard om met eigen ogen te spotten is trouwens de Saab 900i Cabriolet van Gro, die nog niet zo lang geleden nog via het forum van de Deense Saabclub te koop werd aangeboden.

The Legacy seizoen 3

Nu is seizoen 3 van The Legacy dus uit op dvd en ik was enthousiast! Misschien komt dat wel omdat iedereen wat ouder en wijzer is geworden en de chaos daardoor iets minder is geworden. De acties en overwegingen van de personages staan nu iets dichter bij mijn eigen gewone leventje en dat maakte het makkelijker om me in te leven. Zelfs Gro krijgt behoefte aan een rustig en stabiel gezinsleven, Emiel ontpopt zich tot een voorbeeldig vaderfiguur voor Melody en Signe lijkt het zakelijk en privé allemaal goed op de rit te hebben. Frederik heeft het helemaal gemaakt in de VS en komt terug naar Grønnegaard om de opening van een expositie van zijn dochter Hannah bij te wonen. Daarbij komt hij natuurlijk ook zijn ex-vrouw Solveig tegen.

The Legacy seizoen 3

Foto met dank aan Lumière

Maar The Legacy zou The Legacy niet zijn zonder drama – en dat zit dan ook zeker in seizoen 3. In welke vorm, dat kun je het beste zelf bekijken. Ik kan je wel zeggen dat ik nog nooit zoveel sympathie voor de personages heb gevoeld en dat ik daardoor toch met pijn in mijn hart afscheid van ze heb genomen.  Nieuwsgierig? Hier vind je het derde seizoen van de Deense serie The Legacy (Arvingerne) op dvd.

The Legacy seizoen 3

Foto met dank aan Lumière

Dit is de trailer van The Legacy seizoen 3:

Hou je van Scandinavische series? Bekijk dan ook dit overzicht van Scandinavische series, misschien zitten er nog leuke tips voor je bij.

,

11 Responses to Deense serie The Legacy (Arvingerne): familiedrama ten top

 1. Rob 19/05/2017 at 09:48 #

  Hi Sandra. Wij hebben net in een paar dagen serie 3 gekeken van The Legacy. Wat een geweldige serie is dat toch. Aangezien jij je er enigszins in hebt verdiept, weet jij misschien ook iets over een serie4? Ik kan er zelf niks over vinden, geen enkele aanwijzing, dus ik vrees het ergste.

 2. Nanda 27/01/2015 at 09:34 #

  Ik ben dol op Scandinavische series! Op dit moment zitten we helemaal in Dicte. En deze zomer wil ik alleen al daarom the Bridge over. 😉

  • Sandra van Bijsterveld 27/01/2015 at 10:36 #

   En The Bridge zelf heb je dan natuurlijk ook al gezien? Behalve Arvingerne kijk ik nu naar Annika Bengtzon. Dicte heb ik ook nog niet alles van gezien, dus genoeg te doen 🙂

   • Margriet ploeger 22/07/2016 at 11:25 #

    Net terug van Fyn. Landgoed langkildegaard was erg moeilijk te vinden, niemand in de wijde omgeving lijkt het te kennen. Heel wat rondjes gereden over landweggetjes en aangebeld bij mensen, in de supermarkt gevraagd enzovoort. Maar uiteindelijk was het daar dan toch! Heel erg leuk. Met wellicht een spoiler op het terrein voor een volgende serie.
    We hebben ook het kerkje van Adam’s Apple bezocht, en twee jaar geleden plekken van Borgen in Kopenhagen. Het gekke is dat de Denen zelf helemaal niet zo onder de indruk zijn van hun series en acteurs. Niemand wist dat van het landgoed in hun nabije omgeving en onze dochter die een soort summerschool doet op een theater school is verbaasd dat de vele acteurs en actrices die wij bewonderen en die daar studeerden niet in een hall of fame geeerd worden.

    • Sandra van Bijsterveld 06/08/2016 at 10:18 #

     Ja, apart is dat he! En iemand in Denemarken vertelde me dat de acteurs vaak zelfs voor Denen moeilijk te verstaan zijn.

     • margriet ploeger 07/03/2017 at 10:30 #

      Voor de Borgen fanaten die in Kopenhagen op zoek gaan naar filmlocaties:
      Wij hebben ons in 2014 rotgezocht naar DE fontein waar Birgitte Nyborg en Bent Sejrø vaak even bijkomen van alle intriges. Maar die hele fontein is dus verplaatst!

      Margriet

     • Sandra van Bijsterveld 07/03/2017 at 11:32 #

      Goed om te weten, dank je wel Margriet!

     • margriet ploeger 07/03/2017 at 10:33 #

      Om de paarden meer ruimte te geven!

  • Gerard 12/01/2017 at 22:46 #

   Neem dan maar een flinke geldbuidel mee want een keer heen en terug over “the Bridge” kost bijna 100 € !!
   Schandalige prijs.

Geef een reactie