Disclaimer

Ik vind het belangrijk om oprecht en open te zijn. Daarom vertel ik je graag hoe dit blog achter de schermen werkt en onder welke voorwaarden mijn ervaringen met je deel.

(Ben je zelf geïnteresseerd in een samenwerking met Stralend schrijven, dan vind je alle mogelijkheden onder Samenwerken.)

Samenwerkingen

Waarschuwingsbord pas op voor trollenHet bijhouden van een blog kost tijd en geld. Om ervoor te zorgen dat ik kan blijven bloggen op Stralend schrijven, ga ik regelmatig samenwerkingen aan met bestemmingen en bedrijven. Ik krijg dan bijvoorbeeld een reis of product aangeboden, zodat ik erover kan schrijven en soms ook iets kan weggeven. In sommige gevallen krijg ik een onkostenvergoeding en/of een vergoeding voor de tijd die ik besteed aan het schrijven en publiceren van het artikel.

Ik ga deze samenwerkingen alleen aan als ik denk dat ze artikelen opleveren die voor jou interessant zijn. Bovendien ga ik alleen samenwerkingen aan waarbij ik vrij ben om eerlijk mijn mening en ervaringen te delen, net als wanneer ik op eigen initiatief en kosten iets bezoek of probeer. Voor alle duidelijkheid vermeld ik het in of onder een artikel als het om een samenwerking gaat. Het komt ook voor dat ik door een artikel te schrijven alleen kans maak op een reis of artikel. Ook dat vermeld ik dan.

Affiliate links

Sommige artikelen bevatten affiliate links. Deze links verwijzen naar een website waar je iets kunt boeken of kopen en laten aan de eigenaar van die website weten dat een bezoeker daar via mijn blog is gekomen. Als je vervolgens iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Voor jou maakt de affiliate link geen verschil: je betaalt precies hetzelfde als wanneer je zelf naar die website was gegaan.

Verzamelde gegevens

Bedrijven en bestemmingen willen natuurlijk graag weten hoeveel mensen mijn blog lezen – en ik vind het zelf ook leuk om te zien welke teksten jullie het liefst lezen. Daarom gebruik ik tools om hier inzicht in te krijgen. Google Analytics laat me bijvoorbeeld zien hoeveel bezoekers dit blog trekt, wat ze lezen en hoe lang. Afhankelijk van de privacy-instellingen van bezoekers kan ik soms bijvoorbeeld ook zien vanuit welke regio ze dit blog bezoeken en hoe ze een artikel hebben gevonden (bijvoorbeeld via Facebook of Google), maar verder blijf je als bezoeker anoniem. Deze informatie helpt me om de inhoud van dit blog beter op de wensen van lezers af te stemmen.

Ook maakt deze website gebruik van cookies, bijvoorbeeld voor de socialmediaknoppen. In hoeverre je het gebruik van cookies wilt toestaan, kun je zelf instellen in je browser.

Privacy en spam

Als ik wel over specifieke gegevens beschik, bijvoorbeeld als je een reactie achterlaat onder een artikel of via social media, is dat ook zichtbaar voor anderen en kan die reactie ook verder worden gedeeld door mij en anderen.

Door mij ontvangen privéberichten in welke vorm dan ook zal ik nooit openbaar maken.

Ik verkoop nooit persoonsgegevens aan bedrijven en stuur je alleen een nieuwsbrief als je daar zelf om hebt gevraagd.

Winacties

Als je een prijs gewonnen hebt bij een winactie, neem ik contact met je op om te vragen of ik je adres mag doorgeven, zodat de prijs kan worden opgestuurd. De prijzen worden namelijk beschikbaar gesteld door de bedrijven en bestemmingen waarmee ik samenwerk. Nadat ik met jouw toestemming je gegevens heb doorgegeven, ligt de verantwoordelijkheid voor het bezorgen van de prijs dan ook bij hen.

Lezen op eigen risico

Als ik een blogpost schrijf, doe ik er alles aan om ervoor te zorgen dat de verstrekte informatie correct is. Maar foutjes zijn menselijk en prijzen, openingstijden etc. kunnen veranderen. Daarom voeg ik waar mogelijk een link toe naar de website van datgene waarover ik schrijf, zodat je zelf kunt nakijken of de gegevens kloppen en nog actueel zijn. Mocht je naar aanleiding van een artikel besluiten zelf iets te gaan bezoeken of kopen, dan doe je dat op eigen risico. Je kunt mij dus niet aansprakelijk stellen als het anders loopt dan je had gehoopt.

Ook ben ik niet verantwoordelijk voor de handelingen van bedrijven en bestemmingen waarmee ik samenwerk en waarover ik schrijf, of voor de reacties die anderen op Stralend schrijven plaatsen.

Copyright

Tot slot: de teksten en foto’s op Stralend schrijven zijn, tenzij anders wordt vermeld, door mij gemaakt en mogen niet worden overgenomen zonder schriftelijke toestemming van mij en een duidelijke bronvermelding.