Dromen van donkere dagen op Schloss Möhren

Geschreven door Sandra van Bijsterveld

Als je het Instagram-account van Schloss Möhren volgt, heb je het ongetwijfeld gezien: het was (of moet ik zeggen is?) een zinderende zomer op het vakantiekasteel! De prachtigste foto’s van zwemmen, varen, wandelen en allerlei andere vormen van genieten kwamen langs. Als je ooit vakantie hebt gevierd in dit Duitse kasteel van de Nederlandse kasteelvrouwe Sandra, dan kan het bijna niet anders dan dat je er heimwee van kreeg – ik wel in ieder geval. Intussen loopt de zomer langzaam maar zeker ten einde. Tijd om uit te kijken naar de kleurrijke herfst en hopelijk witte winter.

Tussen de drukte van alledag door droom ik af en toe even weg en stel ik me voor hoe het zou zijn om een deel van de donkere dagen door te brengen op Schloss Möhren. Afgelopen februari zijn we namelijk, op de terugweg van onze wintersport in Lipno nad Vltavou in Tsjechië, even op de koffie geweest bij Schloss Möhren. Er was net verse sneeuw gevallen en oh wat was het kasteel weer mooi.

Schloss Möhren in de sneeuw

Na de koffie was de zon doorgekomen en klaterde het dooiwater door de goten en putten van het kasteel. Het geluid van klaterend water – ik hou ervan! Toen kasteelvrouwe Sandra me even de nieuwe inrichting van de portierswoning liet zien en ik de prachtige secretaire openklapte, zag ik het opeens helemaal voor me. Hoe fijn zou het zijn om hier een paar dagen helemaal voor jezelf te hebben? Om de dag te beginnen met een wandeling door de velden en dan in alle rust alles wat in je hoofd zit op te kunnen schrijven, uitkijkend over de binnenplaats?

Winter op Schloss Möhren

Terwijl ik vakantie meestal toch associeer met mooi weer, kwamen hier ineens allerlei heerlijke scenario’s voor gure herfstdagen en koude winterdagen in me op. Want behalve schrijven kun je vlakbij ook nog eens van de wellness genieten.

vakantiekasteel Schloss Moehren in de winter

Het idee van een schrijfretraite werd steeds aanlokkelijker. En dan zijn er nog de (betaalbare!) restaurants in de omgeving, en de steden aan de Romantische Strasse om in rond te struinen en inspiratie op te doen, tot de schemering valt en je weer fijn naar je ‘eigen’ kasteel teruggaat.

Winter op Schloss Möhren

Het is dat ik zo slecht ben in autorijden. En dat ik het oneerlijk zou vinden voor de rest van mijn gezin als ik alleen naar Schloss Möhren zou gaan. Want ook mijn man en kinderen vinden dit een heerlijke plek. Maar ergens in mijn achterhoofd blijft dit idee me bezighouden. Want een herfst- of winterverblijf op Schloss Moehren, dat lijkt me pure verwennerij voor lichaam en geest.

Wil je meer lezen over dit kasteel en hoe het in handen kwam van een Nederlands gezin? Lees dan deze blogpost

6 thoughts on “Dromen van donkere dagen op Schloss Möhren

  1. Ik snap je wens, als ik het zo lees ga ik er helemaal in mee! Klinkt heerlijk daar!

  2. Heerlijk toch soms een paar dagen voor jezelf! Ben in januari met een vriendin weggeweest en in april had ik 24 uur alleen in Girona, was eigenlijk ook erg fijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.