Koffie drinken, lunchen en winkelen bij A moment of fika in Enschede

Geschreven door Sandra van Bijsterveld

Let op: vlak na het publiceren van deze post kwam ik erachter dat A moment of fika op 27-5-2018 gaat stoppen. Als je nog langs wilt gaan, moet je dus snel zijn…

Ik twijfelde al een tijdje of ik eens langs moest gaan bij A moment of fika in Enschede. Behalve de naam  zag ik op de website en socialmediakanalen van dit nog vrij nieuwe lunchadresje in Enschede namelijk niet echt iets Scandinavisch terug. Toen ik laatst met mijn oudste dochter aan het winkelen was. kon ik mijn nieuwsgierigheid toch niet bedwingen. Ik stapte binnen bij ‘Fika’ en kreeg er zeker geen spijt van.

Fika in Enschede

Rustmomentje

Als ik binnen ben, stel ik de vraag maar meteen: wat is er Zweeds aan A moment of fika behalve de naam? Mijn vermoeden wordt bevestigd: de menukaart is eigenlijk helemaal niet Scandinavisch. Maar de eigenaresse had wel degelijk een Scandinavisch gevoel voor ogen toen ze ‘Fika’ opstartte. Ze wilde een plek creëren waar je in alle rust de tijd kon nemen voor een kopje koffie en wat lekkers. Thee, een sapje of smoothie of een broodje mag ook natuurlijk.

Fika in Enschede

A moment of fika wil dus vooral een rustpunt in de stad zijn. Je kunt er iets lekkers bestellen, maar ook winkelen. De wollen vachten en sloffen, ingelijste boombladeren en landkaarten dragen bij aan een rustige, landelijke sfeer. Behalve woonaccessoires kun je trouwens ook de theesoorten die op de kaart staan aanschaffen.

Fika in Enschede

Op de kaart

En wat staat er dan wel op de kaart als het geen Scandinavische dingen zijn? Het leuke aan de kaart van Fika is dat hij veel mogelijkheden biedt om je eigen favoriete combinatie samen te stellen. Je kiest bijvoorbeeld een soort broodje en welk beleg je er allemaal op wilt hebben. Of je kiest een van de soorten yoghurt met bijvoorbeeld fruit, granola, noten en een van de sauzen. Of – en dat deed ik – je bestelt zo’n lekkere (Brusselse, geen Noorse) wafel en bepaalt zelf welke topping(s) je erop wilt. Ik koos voor aardbeien, caramelblokjes en mangosaus. Lekker!

Fika in Enschede

In de vitrine is nog meer lekkers aan koek en gebak te vinden, net als de biologische sapjes die A moment of fika voor je heeft klaarstaan. Kortom: niet Scandinavisch, maar wel erg lekker allemaal!

Fika in Enschede

Hier vind je A moment of fika

Wil je ook wel eens genieten van zo’n rustmomentje? Dan vind je A moment of fika midden in het winkelgebied van Enschede, aan de Langestraat 15. Voor een eerste indruk kijk je op de website, op Facebook of op Instagram.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *