Glaskunst uit Zweden en Tsjechië te zien in Ootmarsum en Tubbergen

Geschreven door Sandra van Bijsterveld

Zowel in Zweden als in Tsjechië worden de mooiste dingen van glas gemaakt. Zo bezochten wij in Tsjechië al eens de glasfabriek van Moser en gingen we in het Zweedse Glasriket naar de glasblazerij van Kosta. Maar nu kun je fraaie staaltjes van Zweedse en Tsjechische glasblazers gewoon in Nederland komen bekijken. VDM Glaskunst brengt namelijk voor het derde jaar op rij Scandinavische glaskunstobjecten naar Ootmarsum.

Zweeds en Tsjechisch glas in Ootmarsum

Bep en Jaap van der Moere zijn de eigenaren van VDM Glaskunst. Ze verkopen onder andere handgeblazen glaskunstobjecten uit Zweden en Tsjechië. Van 1 juni tot en met 26 augustus zijn hun glaskunstobjecten te zien in de pop-up-store aan de Gasthuisstraat 8 in Ootmarsum.

Afbeelding met dank aan VDM Glaskunst

Scandinavisch elandleer

Behalve glas zijn in dezelfde winkel ook producten te zien van Scandinavisch elandleer. Elandleer is van nature duurzaam, soepel en oersterk en de producten die in Ootmarsum te zien zijn, zijn ook nog eens gemaakt van de bovenste laag van de huid en daardoor van de hoogste kwaliteit: zacht, elegant en ademend. Ideaal voor bijvoorbeeld handschoenen.

Wil je de Scandinavische glaskunst en het elandleer komen bekijken?

Je vindt de pop-up-store van vrijdag 1 juni tot en met zondag 26 augustus aan de Gasthuisstraat 8 in Ootmarsum, tussen de vvv en de glasblazerij. De pop-up-store is open van dinsdag tot en met zaterdag tussen 10.00 en 17.00 uur en op zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

VDM Glaskunst is van woensdag 3 tot en met zondag 7 oktober ook aanwezig op Glasrijk Tubbergen.

Kijk voor meer informatie op de website van VDM Glaskunst en de website van Elandleer.Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.