De slimme vakjes van mijn Osprey Tempest 20-rugzak

Geschreven door Sandra van Bijsterveld

Zoals sommige vrouwen nooit genoeg schoenen hebben, zo heb ik altijd wel een reden om een nieuwe tas te willen. Zo ook toen ik het programma onder ogen kreeg voor mijn actieve trip naar Tsjechië. Er zaten activiteiten bij waarbij het dragen van een schoudertas of een cameratas om mijn nek me niet handig leek. Toch wilde ik graag van alle activiteiten foto’s maken, om ze te kunnen delen op mijn reisblog. Ik ging op zoek en kwam uiteindelijk uit op de Osprey Tempest 20. Die testte ik tijdens ons weekendje Drenthe en nam ik uiteindelijk mee naar Tsjechië.

Speciaal voor vrouwen

De Osprey Tempest is speciaal vormgegeven voor vrouwen – en dan heb ik het niet alleen over de kleur en het reflecterende motief. De Osprey Talon is speciaal voor vrouwen korter en smaller gemaakt. Ik had nog nooit eerder een speciale vrouwenrugzak gehad en ik was er ook niet specifiek naar op zoek. Maar ik moet zeggen dat hij inderdaad erg comfortabel aanvoelt op mijn rug en schouders. Dat komt ook door de ventilatie die de rugzak heeft, zonder dat er veel ruimte is tussen je rug en de rugzak.

Osprey Tempest 20

Ook allerlei andere extra’s, zoals bevestigingspunten voor een fietshelm, wandelstokken en nog veel meer accessoires die ik zelf niet gebruik waren niet de eigenlijke reden waarom ik deze rugzak meenam, ook al maken alle lusjes en clips me wel zo nieuwsgierig dat ik nog maar eens ga opzoeken waarvoor ze eigenlijk zijn.

Alles bij de hand

Osprey Tempest vak op heupgordel

Voor mij ging het er dus om dat ik makkelijk mijn compactcamera wilde kunnen pakken zonder mijn rugzak van mijn rug te hoeven halen. Daarvoor heeft de Osprey Tempest twee vakjes op de heupriem. Met in het ene vakje mijn camera en in het andere mijn portemonnee hoefde ik inderdaad veel minder vaak mijn rugzak van mijn rug te halen. In de twee met bandjes verstelbare zijvakken kon ik mijn zonnebrandspray en een flesje water kwijt, dus daarvoor hoefde ik hem ook al niet van mijn schouders te tillen. Mijn zonnebril en iets voor om mijn schouders voor als het koud of juist te zonnig werd, kon ik kwijt in het rekbare voorvak midden op de rugzak, waarvoor ik ook geen rits hoefde te openen om erin te kunnen.

Eigenlijk bewaarde ik in het hoofdvak dus alleen dingen die ik wel wilde meenemen, maar onderweg niet nodig had. Voor kleine dingen die ik wilde wegstoppen, had het hoofdvak een apart bovenvak en een binnenvak met parallelle ritsen, die ik nogal eens met elkaar verwarde.

Mijn mening

Samenvattend is dit wat ik vond van de Osprey Tempest 20:

  • Veel vakken die toegankelijk zijn zonder de rugzak van je rug te halen
  • Vooral de vakjes in de heupgordel zijn heel makkelijk toegankelijk
  • Draagt comfortabel
  • Ziet er mooi uit
  • Heeft nog veel meer functionaliteit waarin ik me maar eens moet verdiepen… Zo kom ik er net achter dat in een van de sluitclips een fluitje verstopt zit 🙂

De Osprey Tempest is ook in andere maten en kleuren verkrijgbaar.

Ik kreeg deze rugzak van Osprey. Meer informatie over samenwerkingen op mijn blog vind je in mijn disclaimer.

1 thought on “De slimme vakjes van mijn Osprey Tempest 20-rugzak

  1. Elly Koster says:

    Het lijkt mij een erg handige en comfortabele rugzak. Ik ben al een tijdje op zoek naar een iets kleinere rugzak voor kortere wandel/fietstochten zodat ik niet steeds een grote rugzak mee hoef te nemen. Vooral die vakjes op de heupriem lijken mij ideaal. Geen gedoe meer met de rugzak van de rug halen en graven naar je camera of portemonnee. Bedankt voor de tip!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.