Herfstvakantie in Denemarken of Zweden: zoektocht naar de leukste huisjes

Geschreven door Sandra van Bijsterveld

Heb jij ook zo’n zin om er in de herfst nog even lekker op uit te gaan? Zelf begon ik al aan de herfstvakantie te denken zodra de kinderen weer naar school gingen. Misschien ben je wel niet aan de schoolvakanties gebonden, en kun je jezelf al eerder op een herfstvakantie trakteren. Onze eerdere weekjes Denemarken bevielen uitstekend, maar misschien kunnen we ook eens een weekje Zweden proberen… Ik keek terug op onze eerdere bestemmingen en sloeg aan het googelen naar nieuwe mogelijkheden. Dit zijn de ideeën die ik vond.

Herfstvakantie in Denemarken

Dat is wat mij betreft het grote voordeel van Denemarken: een echt Scandinavisch land, maar wel dichtbij genoeg voor een vakantie van een week, zoals de herfstvakantie. Deze plekken zijn bijvoorbeeld erg geschikt voor een herfstvakantie in Denemarken:

West-Jutland

Vakwerk in Ribe

Eén keer eerder gingen we in de herfstvakantie naar Denemarken. Dat was in Zuidwest-Jutland. We verbleven toen in een vakantiewoning van Ribe Byferie Resort, toen nog met een baby van een paar maanden oud. Nog steeds vind ik Ribe en omgeving een ideale plek om vakantie te vieren in Denemarken: niet te ver weg, in het mooie waddengebied en bij het oude stadje Ribe. Bovendien is Legoland ook maar een uurtje rijden. Niet voor niets verbleven we later nog een keer in een vakantiewoning op dit park. 

Bekijk hier wat er allemaal te doen is in en om Ribe

Iets noordelijker langs de westkust van Jutland ligt Landal Seawest, een van de nieuwe aanwinsten van Landal. Na twee keer in Ribe zou dit voor ons best eens een kanshebber kunnen zijn voor een korte vakantie in Denemarken. 

Henne Strand Camping duinhuisjes
De westkust van Jutland

Middelfart op Funen

Ook Middelfart op Funen vonden we qua afstand goed te doen voor een week, ook al was het niet in de herfstvakantie maar in een meivakantie dat we er waren. Dit keer huurden we onze vakantiewoning via Vakantiepartner Denemarken. Als je in Middelfart gaat zitten, is Legoland (op Jutland) nog steeds te berijden. Tegelijkertijd kun je makkelijk uitstapjes maken op Funen, een eiland dat ons erg goed beviel. 

Bekijk hier wat er allemaal te doen is in en om Middelfart

Denemarken, Funen, Middelfart, kade

Ebeltoft in Djursland

Onze laatste vakantie van een week in Denemarken was die in Ebeltoft, aan de oostkust van Jutland. Vanuit een van de nieuwe Landal-parken in Denemarken, Landal Ebeltoft, verkenden we Djursland en deden we een stedentrip Aarhus. Wat een leuke stad is dat! En als het echt herfstweer is, komen de musea in Aarhus goed van pas. 

Hier vind je onze uitstapjes vanuit Ebeltoft op een rij

vakwerkhuizen in Ebeltoft

Legoland Billund

Wij hebben Legoland twee keer bezocht vanuit Ribe en ook vanuit Middelfart is een dagje Legoland dus goed te doen. Maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om in de directe omgeving van Legoland te verblijven. In vakantiepark Lalandia Billund zit je heel dicht bij Legoland.  

Lees hier waarom wij Legoland leuk vinden voor alle leeftijden

Kopenhagen in Legoland

De Landal-parken in Denemarken vind je hier:

Landal in Denemarken

Klik door voor onze ervaringen met:

En hier vind je informatie over de andere parken:

Herfstvakantie in Zweden

Na deze geslaagde weekjes Denemarken kwam steeds vaker de gedachte aan een korte vakantie in Zweden bij ons op. In 2018 gingen we in de voorjaarsvakantie naar Zweden en met de overtocht Kiel-Göteborg was dat goed te doen. Wij boekten toen een pakketreis, maar je kunt natuurlijk ook alleen een vakantiewoning in Zweden boeken.  

Om te bewaren op Pinterest: 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.