Huisje huren in Denemarken: adresjes waar je wel meteen naartoe zou willen

Geschreven door Sandra van Bijsterveld

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar bij mij begint het al behoorlijk te kriebelen. Ik wil op vakantie èn ik ben toe aan een nieuwe portie Scandinavië. En dus zat ik gisteren vakantiefoto’s te bekijken van eerdere vakanties in Denemarken, en speurde ik het internet af op zoek naar fijne vakantiewoningen in Denemarken. Moeilijk kiezen nog! Wil jij voor de volgende vakantie ook een huisje huren in Denemarken? Ik zet onze eerdere adresjes en mogelijkheden voor de toekomst even voor je op een rij.

Vakantiepartner Denemarken

In 2016 brachten we onze meivakantie door in een vakantiewoning bij Vejlby Fed Strand Camping van Vakantiepartner Denemarken. Daar kun je ‘losse’ vakantiewoningen huren van mensen die een eigen vakantiewoning in Denemarken hebben en die verhuren als ze er zelf niet in zitten. Dat geeft een heel persoonlijk gevoel. Voor meer informatie kun je onze ervaringen met het huren van een vakantiehuisje in Denemarken via Vakantiepartner Denemarken lezen. Het beviel ons zo goed dat we in 2019 weer verbleven in een vakantiewoning van Vakantiepartner Denemarken, namelijk deze.

Onze vakantiewoning in Denemarken

Stacaravan op Henne Strand Camping

In 2015 sliepen we een week in een stacaravan op Henne Strand Camping – maar dan wel zo één die je eigenlijk beter een vakantiehuisje kunt noemen, met drie slaapkamers, een woonkamer, een keuken en een badkamer. Of heet dat dan een chalet? Hoe dan ook, het was een heerlijke plek, want we liepen er zo het strand op. In deze blogpost lees je er alles over.

Henne Strand Camping stacaravan

Ribe Byferie

Het laatste weekend van die meivakantie in 2015 zaten we in een huisje op vakantiepark Ribe Byferie. Daar loop je zo het centrum van het leuke stadje Ribe in, en je zit er vlak bij het Vikingcentrum en de Deense Waddenzee. Wij vinden het een ideale plek en we zijn er dan ook al meerdere keren geweest. In een aparte blogpost lees je alles over Ribe Byferie en de omgeving.

Bekijk hier prijzen en beschikbaarheid voor Ribe Byferie Resort

vakantiewoningen Ribe Byferie

Landal Ebeltoft

In de meivakantie van 2017 hadden we een van de nieuwe Landal-parken in Denemarken als uitvalsbasis: Landal Ebeltoft. Het bleek een heerlijke plek om Djursland te verkennen en een bezoekje aan de stad Aarhus te brengen.

Dayz Ebeltoft by Landal GreenParks

Landal Seawest

Dat beviel goed en dus probeerden we in 2018 nog een Landal-park in  Denemarken: Landal Seawest. We hadden er een heerlijke week – hier lees je er alles over

Landal Seawest

Hier vind je een overzicht van alle Landal-parken in Denemarken.

Huisje huren in Denemarken via Pharos Reizen

Wat ik niet wist, is dat je via Pharos Reizen niet alleen rondreizen kunt boeken, maar ook losse overnachtingen in een huisje in Denemarken. Ik heb ze even per regio voor je gesorteerd (en je vindt ze ook allemaal terug op bovenstaande kaart):

Zuid-Denemarken

Midden-Jutland

Je kunt natuurlijk ook een vakantiewoning in Denemarken zoeken via Belvilla of Novasol. Ik zei toch dat het moeilijk kiezen was! Welke je ook kiest, ik wens je alvast een fijne tijd in Denemarken!

Om te bewaren op Pinterest: 

2 thoughts on “Huisje huren in Denemarken: adresjes waar je wel meteen naartoe zou willen

  1. Goeie tips. Wij boeken de laatste 2 jaar eigenlijk alles via Airbnb. Gaat prima!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.