Lekker eten in Rotterdam: van Club Room tot Ketelbinkie

Geschreven door Sandra van Bijsterveld

Een bezoekje aan Rotterdam betekent voor mij vaak familie of vrienden opzoeken. En waar kun je nou beter bijpraten dan in een gezellig restaurant? Er moest dus heel wat getafeld worden tijdens onze citytrip Rotterdam – absoluut geen straf natuurlijk. Zo ontdekten we deze adresjes waar je lekker kunt eten in Rotterdam.

Lekkers van Ketelbinkie

Vrijdagavond hadden we best een lange rit achter de rug en wilden we even snel een hapje eten. We liepen wat over Katendrecht en net aan de overkant van loop- en fietsbrug de Rijnhavenbrug, vlak bij Hotel New York, stuitten we op Ketelbinkie. “Toen wij uit Rotterdam vertrokken”” stond er op de muur, een tekst uit de gelijknamige smartlap. Het bleek dat we op een ideale plek waren terechtgekomen, want we werden ontzettend snel en vriendelijk geholpen, de porties waren niet te groot (we zijn niet van die grote eters) en met twintig hoofdgerechten voor 9,95 hadden we genoeg betaalbare keuze. Wel enorm was het dessert dat we uitkozen: Binkie’s lekkernij.

Ketelblinkie Rotterdam

Ontbijt aan boord

Het ontbijt aan boord van het stoomschip Rotterdam was gewoon overweldigend. Wat een keuze! Zaterdag zaten we in het Lido Restaurant, bij het terras op het achterdek en de kinderspeelhoek. Zondagochtend mochten we in de Club Room zitten, bij de vleugel. De kinderen bleven heen en weer lopen en hebben volgens mij nog nooit zo veel gegeten bij het ontbijt…

Bazar blijft lekker

Ik heb al eens eerder over hotel/restaurant Bazar geschreven en ik kom er graag terug. Je kijkt er je ogen uit – in het restaurant en op de kaart. Geen biefstuk of Caesarsalade hier, maar allerlei gerechtjes vol geur, kleur en smaak. Dit vonden we wel de ideale plek om zaterdag met ons gezin en opa en oma te gaan lunchen, zeker nu het zulk mooi weer was dat we buiten konden zitten in de Witte de Withstraat.

Lunch Nahar Hotel Bazar Rotterdam

Bubbels bij Spaghettata

Zaterdagavond hadden we een vriend afgesproken bij Spaghettata. Op het eerste gezicht niet direct een adresje voor kinderen, maar we hebben er allemaal heerlijk gegeten: pasta’s en salade. Er kwam zelfs champagne op tafel!

Lichte lunch bij Hotel New York

Na al dat eten mocht de lunch zondag wel wat lichter. Gelukkig stond bij Hotel New York een zomerse fruitsalade op de kaart, en voor de jongste twee waren de fruitspiesjes precies goed. Daarna konden ze lekker buitenspelen bij de speeltoestellen voor het hotel-restaurant.

Zomersalade Hotel New York Rotterdam

Tip: je kunt Rotterdam ook met de fiets verkennen. Bij BajaBikes regel je online heel makkelijk en voordelig:

Ik werd uitgenodigd om op De Rotterdam te verblijven voor mijn blog. Meer informatie over samenwerkingen op mijn blog vind je in mijn disclaimer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.