Over mij

Hoe ik tekstschrijver ben geworden?

Volgens mij ben ik als tekstschrijver geboren. Als meisje verslond ik boek na boek en schreef ik verhalen en gedichten. Later kwam daar de liefde voor vreemde talen bij. Op het gymnasium las ik veel voor de vakken Nederlands, Engels, Frans en Duits. Bij Grieks en Latijn kreeg ik de smaak van het vertalen te pakken. Daarom besloot ik tijdens mijn studie Slavische talen niet alleen Russisch, Tsjechisch en Bulgaars te leren, maar me ook te specialiseren in vertalen en tekstschrijven (aan de vakgroep Nederlands). 

Waarom teksten over reizen?

In 1999 was het zover: ik ging aan de slag als freelancer. Ik werkte voor vertaal- en tekstbureaus en al gauw speelde travel een belangrijke rol in mijn werk. Er gingen heel wat toeristische teksten door mijn handen, van brochures voor een cruiserederij en online teksten voor een luchtvaartmaatschappij tot rondleidingen door Tsjechische kastelen en reclamecampagnes voor hotelketens. Dat beviel me zo goed, dat ik daarnaast in 2013 mijn eigen blog over gezins- en cultuurreizen van Nederland tot Noord- en Oost-Europa begon.

Sandra van Bijsterveld

Meer weten over werken met reisbloggers

Reisbloggen heeft mijn leven veranderd en ik kan er dan ook eindeloos over vertellen. In 2015 mocht ik als docent een bijdrage leveren aan de cursus Reisjournalistiek van Fontys Hogeschool Journalistiek en ANWB Media. Sindsdien vertel ik af en toe bij reisorganisaties of verkeersbureaus over werken met reisbloggers. Ik kom ook graag bij jou langs!

DSC_0731

Wil je nog meer over me weten? Volg mij en mijn blog op Facebook, Instagram en Twitter voor een kijkje in mijn reislustige leven. Of neem contact op en stel je vraag – ik hoor graag van je!