Over mij

Het liefst vertel ik over bestemmingen, niet over mezelf. Mocht je toch nieuwsgierig zijn, dan vind je hier een paar weetjes over mij.

Opleiding

  • Ik doorliep het Erasmiaans Gymnasium in Rotterdam met een echt talenpakket: Nederlands, Engels, Frans, Duits en Latijn, plus aardrijkskunde, geschiedenis en economie voor mijn algemene ontwikkeling (en wiskunde A omdat het moest).
  • Daarna studeerde ik Slavische talen in Leiden. De basistaal was Russisch en als extra talen koos ik Tsjechisch en Bulgaars. Daarnaast specialiseerde ik me tijdens mijn studie in vertalen en tekstschrijven (o.a. aan de vakgroep Nederlands).
  • Na mijn studie bleef ik niet alleen geïnteresseerd in Oost-Europa, maar veroverde ook Noord-Europa een flinke plek in mijn hart. De laatste jaren werk ik door middel van zelfstudie aan mijn Zweeds

Werkervaring

Freelance vertaler

In 1999 werd ik freelance vertaler. Toerisme was een van mijn specialisaties en ik verzorgde jarenlang online en offline teksten voor accommodaties, bezienswaardigheden, luchtvaartmaatschappijen en cruises.

Freelance tekstschrijver

Vanaf 2011 ging ik aan de slag als freelance tekstschrijver. Ik schreef online teksten voor opdrachtgevers als Expedia en Skyscanner, maar ook voor print (Meridian Travel, Cruise & Style Magazine, het magazine Cruise van Cruise Travel).

Daarnaast schreef ik een boek over hoogbegaafdheid voor uitgeverij Scrivo Media, gastblogs over hoogbegaafdheid voor Opvoedloket Loes, Gezinspiratie en Smart-Ease, en verrijkingsmateriaal voor hoogbegaafde kinderen in het basisonderwijs voor uitgeverij Eduforce, onder andere over Zweden.

Reisblogger

In 2013 begon ik mijn eigen reisblog over reizen naar Scandinavië en Oost-Europa en korte trips in Nederland. Ik verdiepte me in bloggen, WordPress, social media en SEO. Om ervaring op te doen, schreef ik gastblogposts voor Visit Denmark, TravelNext, Reisbijbel, Reisaddict, Travelinq, Stedentripper, Nomad&Villager, Cruise Travel, Verkeersbureaus.info, Mamsatwork en Booest.

Mijn blog groeide snel en in  2016 werd ik genomineerd voor de Scandinavië Persprijs van de verkeersbureaus van Denemarken, Zweden en Noorwegen. Ook werd ik gevraagd om presentaties te komen geven over (reis)bloggen en bestemmingen.

Fulltime blogger

Ik vond het allemaal geweldig om te doen, maar er ging wel zoveel tijd in zitten dat het echt te veel werd om al dat gratis bloggen te combineren met mijn betaalde freelance werk. Daarom verdiepte ik me in verschillende verdienmodellen voor blogs en mede dankzij de cursus Making Sense of Affiliate Marketing verdien ik sinds eind 2018 genoeg geld met bloggen om fulltime aan mijn blog te kunnen werken. Heel af en toe doe ik er nog een freelance opdracht naast.

Dankzij alle tijd die ik nu in het bloggen kan steken, kan ik nog beter mijn vakantietips voor Scandinavië, Oost-Europa en Nederland delen. Mijn blog groeit dan ook nog steeds verder en inmiddels heb ik ook aparte websites over Zweden, Denemarken, Noorwegen, Finland, Tsjechië, Servië, Letland en Nederland. Bovendien kan ik nu fulltime bezig zijn met datgene wat ik het allerliefste doe: schrijven over reizen!

Benieuwd naar de cijfers en hoe ik samenwerk met bestemmingen en bedrijven? Kijk dan bij Samenwerken.

Persoonlijk

Behalve van talen, reizen en schrijven hou ik van de natuur, wandelen, fietsen, sporten (fitness en yoga), gezond en lekker eten en samen films en series kijken (vaak Scandinavisch). Ik woon met mijn man en drie kinderen in Enschede.

Wil je nog meer over me weten? Volg mij en mijn blog op Facebook, Instagram en Twitter voor een kijkje in mijn reislustige leven. Of neem contact op en stel je vraag – ik hoor graag van je!