Over mij

Het liefst vertel ik over bestemmingen, niet over mezelf. Mocht je toch nieuwsgierig zijn, dan vind je hier een paar weetjes over mij.

Opleiding

  • Ik doorliep het Erasmiaans Gymnasium in Rotterdam met een echt talenpakket.
  • Daarna studeerde ik Slavische talen in Leiden: naast de basistaal Russisch koos ik Tsjechisch en Bulgaars als extra talen. Daarnaast specialiseerde ik me in vertalen en tekstschrijven (aan de vakgroep Nederlands).
  • Na mijn studie bleef ik geïnteresseerd in Oost-Europa. Daarnaast veroverde Noord-Europa een flinke plek in mijn hart en ging ik door middel van zelfstudie Zweeds leren. 

Werkervaring

Freelance vertaler

In 1999 werd ik freelance vertaler. Toerisme was een van mijn specialisaties en ik verzorgde jarenlang online en offline teksten voor accommodaties, bezienswaardigheden, luchtvaartmaatschappijen en cruises.

Freelance tekstschrijver

Vanaf 2011 ging ik aan de slag als freelance tekstschrijver. Ik schreef online teksten voor opdrachtgevers als Expedia en Skyscanner, en teksten voor print voor onder andere Meridian Travel, Cruise & Style Magazine en het magazine Cruise van Cruise Travel.

Daarnaast schreef ik een boek over hoogbegaafdheid voor uitgeverij Scrivo Media en lesmateriaal voor hoogbegaafde kinderen in het basisonderwijs voor uitgeverij Eduforce, onder andere over Zweden.

Reisblogger

In 2013 begon ik mijn eigen reisblog over reizen naar Scandinavië en Oost-Europa en korte trips in Nederland. Ik verdiepte me in bloggen, WordPress, social media en SEO. Om ervaring op te doen, schreef ik veel gastblogposts voor onder andere Visit Denmark, TravelNext, Reisbijbel, Reisaddict, Travelinq, Stedentripper, Nomad&Villager, Cruise Travel en Verkeersbureaus.info.

Mijn blog groeide snel en in  2016 werd ik genomineerd voor de Scandinavië Persprijs van de verkeersbureaus van Denemarken, Zweden en Noorwegen. Later was ik zelf jurylid voor de Aad Struijs Persprijs 2020 (categorie digitaal/blogs).

Ook werd ik gevraagd om presentaties over reisbloggen en bestemmingen te geven bij onder andere Scandinavië in Haarlem, Reis&Co, Askja Reizen, SNP Natuurreizen, Bureau Toerisme Laag Holland en Fontys Hogeschool voor de Journalistiek.

Fulltime blogger

Ik vond het allemaal geweldig om te doen, maar er ging zoveel tijd zitten in al dat onbetaalde bloggen dat het te veel werd om te combineren met mijn betaalde freelance werk. Daarom verdiepte ik me in verschillende verdienmodellen voor blogs en werd ik per 1 januari 2019 fulltime blogger.

Dankzij alle tijd die ik nu in het reisbloggen kan steken, kan ik nog meer tips over Scandinavië, Oost-Europa en Nederland delen. Inmiddels heb ik aparte landenwebsites over Zweden, Denemarken, Noorwegen, Finland, Tsjechië, Polen, Slovenië, Kroatië, Hongarije, Servië, Letland en Nederland. Daar vinden lezers al mijn tips over één land overzichtelijk bij elkaar.

Benieuwd naar mijn statistieken en hoe ik samenwerk met bestemmingen en bedrijven? Kijk dan bij Samenwerken.

Persoonlijk

Behalve van talen, reizen en schrijven hou ik van de natuur, wandelen, fietsen, sporten (wandelen, fietsen, hardlopen en sporten op de sportschool), gezond en lekker eten en samen films en series kijken (vaak Scandinavisch). Ik woon met mijn man en drie kinderen in Enschede.

Wil je nog meer over me weten? Volg mij en mijn blog op Facebook, Instagram en Twitter voor een kijkje in mijn reislustige leven. Of neem contact op en stel je vraag – ik hoor graag van je!