Reisblog Nederland: Bizar lekker eten bij Bazar Rotterdam

Geschreven door Sandra van Bijsterveld

In een van mijn favoriete steden, Rotterdam, zit wereldeethuis en hotel Bazar. Geslapen heb ik er nog nooit, maar wel een paar keer heerlijk gegeten. Dat zal nog wel vaker gaan gebeuren, want Bazar Rotterdam is echt zo’n plek waar je graag iemand mee naartoe neemt.

Lantaarntjes

Restaurant van Hotel Bazar
Foto: Hotel Bazar

De eerste keer dat ik er kwam, was toen ik een dagje Rotterdam deed met een vriendin. We zijn samen opgegroeid onder de rook van Rotterdam, maar wonen nu ver uit elkaar. Des te leuker is het om elkaar dan weer eens te zien. Vanaf Rotterdam Centraal liepen we via de Lijnbaan, Coolsingel en Koopgoot – pardon, Beurstraverse – naar de Witte de Withstraat. Eenmaal binnen keek ik mijn ogen uit. Lantaarntjes (en de menukaart, maar daarover later meer) zorgden voor een oosterse sfeer. De aanwezige gasten kwamen uit alle bevolkingsgroepen en dat is leuk mensen kijken.

Een tafel vol

Wij kozen voor de uitgebreide lunch. Voor ongeveer 11 euro kwam er voor ons een enorm zilverkleurig dienblad aan. Op de een of andere manier wist de bediening alle bordjes en kommetjes een plek te geven op ons tafeltje: brood, aardappeltjes, gemarineerde olijven, pittige worstjes, kippenvleugeltjes, humuz en nog veel meer. Het grote proeven kon beginnen. En tegelijkertijd lekker bijkletsen natuurlijk.

Alles halal

Bijkomend voordeel is dat al het vlees bij Bazar halal is. Wij eten thuis geen varkensvlees en dat is verbazingwekkend lastig als je uit eten gaat. Bestel je bijvoorbeeld kipfilet met gebakken aardappeltjes, of een salade met geitenkaas en pijnboompitten, dan gebeurt het regelmatig dat daar spekjes in blijken te zitten. Altijd vragen bij het bestellen dus, en dan nog gaat het soms mis. Daarvoor hoefde ik bij Bazar niet bang te zijn.

Volle bak en toch topservice

Hotel-Bazar-bar
Foto: Hotel Bazar

Toen ik een nachtje mocht testslapen in Hotel CitizenM, kon ik deze hotspot mooi delen met mijn lief. Een korte wandeling bracht ons van de Blaak naar het restaurant, dat flink vol zat. We mochten aan de bar plaatsnemen om op een tafeltje te wachten. Al snel kwam er iemand op ons af om te zeggen dat er plek was. Wat me opviel, was dat de bediening ondanks de grote drukte vriendelijk en snel was. Behalve de lantaarntjes stonden nu ook overal kaarsen.

Bizar Bazar

We kozen voor de Bizar Bazar met vlees (vis kon ook). Weer kwam er zo’n enorm dienblad met allerlei lekkers:een spies met lamsvlees. kip en kalkoen, een stoofpotje van lamsvlees met amandelen en kikkererwten en daarbij rijst, aardappeltjes, salade en yoghurtsaus. Als dessert namen we muntthee en baklava. Het was weer genieten en op weg naar buiten kwam zelfs nog iemand aansnellen om de deur voor ons open te houden. Dat overkomt me niet vaak!

Ook een hotel

Hotel-Bazar-hotelkamer
Foto: Hotel Bazar

Als je wilt, kun je ook blijven slapen bij Bazar. Boven het restaurant is een hotel met 27 oosterse, Afrikaanse en Zuid-Amerikaanse kamers. Je ontbijt dan in het wereldeethuis met een ‘duizend-gaten-flensje’ met honing en Turkse yoghurt met vers fruit. Als dat geen goed begin is van een dagje Rotterdam…

Meer zien van Rotterdam

Als je toch in Rotterdam bent, wil je waarschijnlijk wel wat meer doen dan alleen slapen en eten. Bij BajaBikes regel je online heel makkelijk en voordelig:

6 thoughts on “Reisblog Nederland: Bizar lekker eten bij Bazar Rotterdam

  1. Maaike says:

    Ik heb er al meermaals héérlijk geslapen en ontbeten! 20 jaar geleden al in Zuid Amerika en recentelijk meerdere kamers in Afrika gehad. Alleen in het Midden Oosten niet geslapen maar wel twee kamers van binnen gezien. Echt iedere kamer is uniek in Bazar! En het bad wat sommige kamers hebben, zeker in Afrika, WAUW! Ik ben verliefd op alles van Bazar Rotterdam! ♡ Ja ook op het duizend gaten flensje en de dikke yochurt! Al 20 jaar.

  2. Johan says:

    Mocht ik ooit definitief terugkeren naar Rotterdam, ga ik er zeker weer eens eten. Zie dat het interieur in 7 1/2 jaar tijd niets is veranderd :-).

    • Grappig, ik wist niet dat het al zo lang bestond! Ik heb Bazar pas ontdekt nadat ik van Rotterdam naar Enschede was verhuisd. Maar ja, dat is ook alweer bijna acht jaar geleden.

  3. Leuk om te horen, Stefania. Jammer dat het slapen wat minder was, maar ik ben toch wel benieuwd naar dat ontbijt 🙂

  4. Ja, helemaal mee eens. Wij zijn er vaak geweest in aansluiting op een bezoek aan het oogziekenhuis wat op de hoek ligt. Slapen vond ik wat minder, maar heerlijk ontbijt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.