Dit zijn mijn favoriete reisgidsen voor Scandinavië – plus mijn verlanglijstje

Geschreven door Sandra van Bijsterveld

Hoewel ik bijna altijd teksten schrijf voor online, vind ik een papieren reisgids nog steeds erg fijn. Ik zit al genoeg achter een schermpje en vind het heerlijk om tijdens mijn vakanties offline te gaan en door een reisgids te bladeren. Omdat we vooral vaak naar Scandinavië gaan, verslind ik reisgidsen voor Scandinavië. Ik haalde mijn huidige reisgidsen voor Zweden, Denemarken, Noorwegen en (vooruit) Finland uit de kast en maakte een overzichtje. En ik heb er ook nog een paar op mijn verlanglijstje staan…

eisgidsen-Scandinavie

Capitool Noorwegen, Zweden en Denemarken

Sinds ik mijn eigen reizen begon te plannen, ben ik een enorm fan van de Capitool-reisgidsen. Ik weet nog goed hoe ik mijn eerste stedentrip Praag plande met behulp van de duidelijke plattegrondjes en routes. Dankzij de vele illustraties zie je het al voor je voordat je er bent geweest.

Reishandboek Finland en Reishandboek Noord-Scandinavië

Toen ik voor het eerst naar Finland, ging ik eerst op zoek naar een Capitool-gids. Die vond ik niet. Ik kocht dit Reishandboek Finland en hoewel dit compacte boekje een heel ander gevoel geeft dan een Capitool-gids, bevat het echt heel veel informatie! Ik redde me er uitstekend mee en het voordeel tijdens mijn winterse stedentrip Helsinki was ook nog eens dat hij in de zak van mijn winterjas paste, zodat ik hem altijd bij de hand had.

Toen ik later tijdens één reis Noord-Finland combineerde met Noord-Noorwegen, stuitte ik op een ander reishandboek uit dezelfde serie:  het Reishandboek Noord-Scandinavië. Heel handig als je Noord-Finland, Noord-Noorwegen en Noord-Zweden in één vakantie combineert. Zo hoef je niet drie reisgidsen mee te nemen en heb je alles bij elkaar. Ik schreef er al eerder over in deze blogpost over het Reishandboek Noord-Scandinavië.

Dominicus Finland en Noorwegen

Mijn nieuwste aanwinsten zijn de net herziene Dominicus-reisgids Finland en Noorwegen. Het fijne aan deze reisgidsen vind ik dat ze lekker veel historische en culturele context geven. Daar word ik altijd erg blij van, omdat ik het land dat ik bezoek dan wat beter kan begrijpen. 

Kidskompas Denemarken

Ik weet nog goed dat ik vroeger tijdens onze gezinsvakanties naar Frankrijk een eigen kinderreisgids Frankrijk had. Het nieuwsgierige zat er toen al in, want ik zat hem eindeloos uit te pluizen. Ik heb zo’n spijt dat ik hem blijkbaar op een gegeven moment heb weggegooid!

Des te leuker vond ik het toen ik deze kinderreisgids Denemarken vond: Kidskompas Denemarken. We gaan regelmatig in de meivakantie of herfstvakantie naar Denemarken, dus hij komt zeker van pas op de achterbank. Eerder schreef ik deze blogpost over deze reisgids Denemarken voor kinderen.

100% Kopenhagen / stedengidsen van Time to momo

Voor mijn stedentrip Kopenhagen gebruikte ik de 100%-gids Kopenhagen die je op de foto ziet liggen. Het handige aan deze gids vond ik de wandelroutes door de stad. Eerder schreef ik deze blogpost over deze reisgids Kopenhagen.

Inmiddels hebben de 100%-gidsen zich ontwikkeld tot de stedengidsen van Time to momo. En die zien er zo leuk uit dat ik er altijd enorm hebberig van word. Zodra ik een stedentrip naar een van deze steden op de planning heb staan, ga ik ze dan ook zeker aanschaffen. Voor Scandinavië zijn er de volgende stedengidsen:

Ik hoop dat er ook snel stedengidsen komen voor Oslo en Helsinki.

Hier vind je wandelgidsen voor Scandinavië

Andere reisgidsen voor Scandinavië waarnaar ik benieuwd ben

Zo, dat is mijn stapeltje reisgidsen voor Scandinavië. Maar er zijn natuurlijk nog meer mooie gidsen. Ik moet me dan ook altijd enorm inhouden als ik in de boekwinkel ben, anders zou ik planken vol met reisgidsen hebben. Ik probeer ze alleen te kopen als ik ook echt een reis naar dat land of die stad op de planning heb staan. Van de volgende gidsen krijg ik heel veel zin om meteen een reisje te gaan plannen:

Voor Zweden:

Voor Stockholm:

Voor Noorwegen:

Voor Oslo:

Voor Denemarken:

Voor Kopenhagen:

Voor Finland:

Voor Helsinki:

Er is ook een Lannoo’s autoboek Denemarken, Noorwegen, Zweden en IJsland. Voor natuurliefhebbers is er de natuurgids Wild… Scandinavië.

Heb jij nog tips voor mij?

Om te bewaren op Pinterest: 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.