Rondreis Denemarken: de beste route op basis van onze ervaringen

Geschreven door Sandra van Bijsterveld

Wij zijn al heel wat keren in Denemarken geweest, maar wel steeds voor korte vakanties. Af en toe krijg ik de vraag wat ik zou adviseren als de mooiste route voor een (langere) zomervakantie in Denemarken. Op basis van onze favoriete plekjes in Denemarken en wat er nog boven aan ons verlanglijstje staat, kwam ik uit op de volgende route.

Møn

We beginnen in het oosten van Denemarken, uitgerekend op een plek waar ik nog niet ben geweest: Møn. Hier vind je de beroemde, steile krijtrotsen waarvan je vast wel eens een foto hebt gezien. Dit jaar gaan we ernaartoe – we hebben al een mooie vakantiewoning van Vakantiepartner Denemarken op het oog en nemen de veerboot van Puttgarden naar Rødby.

boot naar zweden rodby puttgarden

Kopenhagen en Sjaelland

Ik vond Kopenhagen echt een geweldige stad. Ik was er een keer een weekend om te wandelen en fietsen en lekker te eten. Later kwam ik terug met mijn gezin en bezochten we Kopenhagen vanaf de camping. Maar de rest van Sjaelland ken ik nog helemaal niet – ik weet alleen dat er prachtige kastelen staan.

Nyhavn vanaf het water in Kopenhagen, Denemarken

Funen (Fyn) en Odense

Onze week op Funen was echt geweldig. Het weer zat mee en we werden verliefd op de omgeving – en het plaatsje Middelfart.

SUP in Middelfart, Funen, Denemarken

Djursland en Aarhus

Djursland staat bekend als de ‘neus van Denemarken’ en ‘het wildste stukje Denemarken’. Zeker de moeite waard om hier een tijdje rond je kijken!

Fietsen in Mols Bjerge, Djursland, Denemarken

Hvide Sande

Hide Sande is een ideale bestemming als je van duinen en strand houdt. Dit is wat wij deden tijdens onze week in Hvide Sande:

Sondervig in Denemarken

Ribe en het Deense Waddengebied

Wist je dat Legoland zijn eigen Waddengebied heeft? Dit is wat wij deden tijdens onze week in het Deense Waddengebied:

Ribe Vikingecenter roofvogels

En Legoland natuurlijk!

Natuurlijk wil je tijdens je zomervakantie in Denemarken ook naar Legoland. Gelukkig ligt Billund erg centraal. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om in de buurt van Billund te verblijven, maar je kunt Legoland ook prima bezoeken vanuit Middelfart op Funen, Ribe in Zuidwest-Jutland of Hvide Sande. Eén tip: vergeet het nieuwe Lego House niet.

Lego House in Billund, Denemarken

Als je het mij vraagt, zou dit een geweldige rondreis Denemarken zijn.  Je kunt er natuurlijk ook een deel van uitkiezen. En er ontbreken zeker nog stukken, zoals Aalborg en de Limfjorden in het noorden van Denemarken. Toch hoop ik dat je er iets aan hebt. Ik ben benieuwd welke mooie plekjes jij gaat ontdekken.

Meer rondreizen door Denemarken vind je op StralendDenemarken.nl

Om te bewaren op Pinterest: rondreis denemarken

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.