Samenwerken

Een publicatie over jouw product of bestemming op Stralend schrijven betekent:

 • Onder de aandacht komen bij een gericht publiek van zo’n 20.000-40.000 unieke bezoekers per maand.
 • Een brede leeftijdsgroep bereiken: ongeveer 20% is 25-35 jaar, ongeveer 20% is 35-45 jaar, ongeveer 20% is 45-55 jaar en ongeveer 20% is 55-65 jaar. 65+ en 18-24 jaar delen de overige 20%. Een derde is man en twee derde is vrouw.
 • Actieve promotie van de publicatie onder mijn ruim 5000 volgers op diverse socialmediakanalen.
 • Goed gevonden worden door zoekmachines. Bovendien verdwijnt een online publicatie niet bij het oud papier en wordt deze dus ook op de lange termijn nog steeds gevonden en gelezen.

Mogelijke samenwerkingen

 • Blogbezoek

Ik ga regelmatig op bezoek bij bestemmingen van Nederland tot Noord- en Oost-Europa. Ik mag de bestemming dan kosteloos bezoeken en na zo’n bezoek publiceer ik kosteloos een of meerdere blogposts op Stralend schrijven over wat ik mooi en bijzonder vond.

 • Productreview en/of winactie

Naast reisverslagen schrijf ik ook reviews van boeken, films, series en handige reisproducten. Bedrijven sturen mij hiervoor kosteloos een product (boek, dvd, reisproduct) toe dat ik mag houden, en ik schrijf kosteloos en naar eigen inzicht een review. Voor meer interactie kan aan een review een winactie worden gekoppeld. Na afloop van de winactie geef ik de winnaar door aan het bedrijf en zorgt het bedrijf voor de verzending van de prijs.

 • Geïnterviewd worden op Stralend schrijven

Ik interview regelmatig Nederlanders die zijn geëmigreerd naar Noord- of Oost-Europa en daar een B&B of camping zijn begonnen, of die op een andere manier ‘iets’ met Noord- of Oost-Europa hebben (bijvoorbeeld een winkel met Scandinavisch design). Vind je het leuk om jouw verhaal (gratis) onder de aandacht te brengen? Neem dan contact met me op voor een interview.

 • Tekstschrijven, vertalen en presentaties

Wil je me als freelancer inhuren om teksten te schrijven of vertalen voor je eigen publicaties, bijvoorbeeld voor een website of brochure? Of wil je dat ik een presentatie kom geven over een bestemming, reisbloggen of werken met reisbloggers? Kijk dan op de pagina’s Tekstschrijven, Vertalen en Presentaties.

 

Voorwaarden

Bij het schrijven van artikelen naar aanleiding van dit soort samenwerkingen houd ik enkele voorwaarden aan:

 • Het onderwerp moet aansluiten bij het onderwerp van mijn blog en meerwaarde bieden voor mijn lezers.
 • De inhoud van het artikel is en blijft altijd mijn eerlijke en persoonlijke beleving.
 • Het toesturen van een persbericht of product zonder dat hierover afspraken zijn gemaakt is geen garantie voor een publicatie.
 • Blogposts die zijn voortgekomen uit een samenwerking zijn herkenbaar aan een tekst in of onder de blogpost, zoals in deze blogpost over airBaltic. Dit is is wel zo eerlijk tegenover mijn lezers en vergroot hun vertrouwen in mij en dus ook in wat ik schrijf. Bovendien is het verplicht volgens de reclamecode voor social media.
 • Stralend schrijven vertelt verhalen en is geen linkwinkel. Gesponsorde links zijn altijd no-follow. Dit in verband met het standpunt van Google ten opzichte van links die tegen betaling worden opgenomen in online artikelen en de nadelige gevolgen die niet alleen ik, maar ook degene naar wie de link verwijst zou kunnen ondervinden bij een penalty van Google voor het niet volgen van deze richtlijn.
 • Schrijven is mijn werk en omdat ik mijn artikelen niet verkoop aan tijdschriften, maar zelf publiceer op mijn eigen blog, moet ik een ander verdienmodel hebben. Affiliate links maken daar deel van uit. Artikelen kunnen dus affiliate links bevatten. Heb je hier bezwaar tegen, geef dit dat gerust aan, zodat we alternatieve verdienmodellen kunnen bespreken.
 • Het copyright van foto’s en teksten die ik maak naar aanleiding van een blogtrip berust bij mij. Ze mogen dus niet zomaar overgenomen worden. Het delen van posts op social media mag natuurlijk wel – graag zelfs! Wil je dat ik teksten en foto’s maak voor een ander medium dan Stralend schrijven, bijvoorbeeld voor de website van de bestemming? Geef dat dan van tevoren aan, dan kunnen we er afspraken over maken.

Heb je een idee voor een samenwerking? Stuur me een berichtje via onderstaand contactformulier.

Contactformulier