Samenwerken

Wil je weten wat een samenwerking met Stralend Schrijven kan betekenen voor jouw bestemming, reisorganisatie of product? Hieronder leg ik kort uit hoe ik samenwerk voor publicaties op Stralend Schrijven.

Mogelijke samenwerkingen

 • Blogbezoek: ik word regelmatig uitgenodigd door bestemmingen in Nederland, Noord- en Oost-Europa. Ik mag de bestemming dan kosteloos bezoeken en na zo’n bezoek publiceer ik kosteloos een of meerdere blogposts op Stralend schrijven over wat ik mooi, leuk en bijzonder vond. Heb jij ook zo’n mooi plekje dat eigenlijk niet mag ontbreken op Stralend Schrijven? Laat het me weten!
 • Productreview en/of winactie: ik schrijf ook reviews van boeken, films, series en handige reisproducten. Bedrijven sturen mij hiervoor kosteloos een product (boek, dvd, reisproduct) toe dat ik mag houden, en ik schrijf kosteloos en naar eigen inzicht een review. Voor meer interactie kan aan een review een winactie worden gekoppeld. Na afloop van de winactie geef ik de winnaar door aan het bedrijf en zorgt het bedrijf voor de verzending van de prijs. Let op: wil je iets opsturen? Neem eerst even contact op om te overleggen of het bij de lezers van Stralend Schrijven past.
 • Tekstschrijven, vertalen en presentaties: wil je me als freelancer inhuren om teksten te schrijven of vertalen voor je eigen publicaties, bijvoorbeeld voor een website of brochure? Of wil je dat ik een presentatie kom geven over een bestemming, reisbloggen of werken met reisbloggers? Kijk dan op de pagina’s Tekstschrijven, Vertalen en Presentaties.

Ik plaats geen advertorials, geen gastblogposts en doe niet aan linkruil.

Voordelen

Een samenwerking met Stralend Schrijven brengt de volgende voordelen met zich mee:

 • Specifieke doelgroep: mensen die al interesse hebben in reizen naar Noord- en Oost-Europa en korte trips in Nederland, waardoor de kans groter is dat ze de bestemming waarover ze op Stralend Schrijven lezen ook echt zelf gaan bezoeken. Ook is er interesse in boeken, films, series en design uit Scandinavië, handige kampeer- en reisartikelen en reis- en wandelgidsen.
 • Ondanks deze specifieke doelgroep trekt Stralend Schrijven zo’n 40.000-50.000 unieke bezoekers per maand.
 • Brede leeftijdsgroep: lezers hebben een leeftijd van 25 tot 65+ jaar. Het zijn gezinnen met kinderen, maar ook senioren die vaak wat meer tijd en geld hebben om te reizen.
 • Blogposts worden gedeeld onder in totaal ruim 5500 volgers op social media. Deze posts op social media kun je uiteraard ook weer delen via je eigen kanaal.
 • Ik maak ook een video van elke meerdaagse blogtrip.
 • Je kunt een voorkeur aangeven voor het moment van publicatie.
 • Ik geef graag van tevoren een indicatie van welke blogposts ik zal publiceren op basis van de aangeboden accommodatie(s)/activiteit(en), zodat je weet wat je kunt verwachten.
 • Publicaties op Stralend Schrijven worden goed gevonden via google door mensen die zich online oriënteren op hun volgende bestemming. Ruim 80% van mijn verkeer is organisch. Dit zorgt voor een langetermijneffect: publicaties worden maanden en zelfs jaren later nog steeds gelezen. Vaak neemt het verkeer in de loop der tijd juist toe.

Voorwaarden

Tegenover al deze voordelen staan deze voorwaarden:

 • De inhoud van een publicatie is mijn eerlijke en persoonlijke beleving. Daarbij geldt altijd dat Stralend Schrijven om positieve verhalen draait. Een eventuele tegenvaller zal ik dus niet breed uitmeten, maar liever weglaten. Gelukkig komt dit nauwelijks voor, want omdat ik alleen samenwerkingen aanga die bij Stralend Schrijven passen, ben ik over het algemeen heel enthousiast.
 • Het copyright van foto’s en teksten die ik maak naar aanleiding van een blogtrip berust bij mij. Ze mogen dus niet zomaar overgenomen worden. Het delen van posts op social media mag natuurlijk wel – graag zelfs! Wil je dat ik teksten en foto’s maak voor een ander medium dan Stralend Schrijven, bijvoorbeeld voor de website van de bestemming? Geef dat dan van tevoren aan, dan kunnen we er afspraken over maken.
 • Onder aan de blogpost plaats ik een vermelding dat het om een samenwerking gaat. Dit is verplicht volgens de reclamecode voor social media.
 • Links in publicaties naar aanleiding van een samenwerking hebben achter de schermen het kenmerk no-follow. Dat wil zeggen dat ze gewoon klikbaar zijn, maar dat ze Google laten weten dat het om een samenwerking gaat. Dit moet volgens richtlijnen van Google en bespaart ons allebei het risico op nadelige gevolgen van het niet nakomen daarvan. Dat het gebruik van no-follow-links niets afdoet aan de waarde van de content, wordt goed uitgelegd in dit artikel.
 • Publicaties kunnen affiliate links bevatten. Deze links werken net zoals gewone links, maar onthouden vanaf welke website er is doorgeklikt. Zo kan ik een kleine vergoeding krijgen als mensen via Stralend Schrijven een reis/accommodatie boeken of een product aanschaffen. Denk bijvoorbeeld aan een link naar een wandelgids voor Zweden in een blogpost over wandelen in Zweden. Op deze manier compenseer ik de flinke kosten en tijdsinvestering die het onderhouden van een blog met zich meebrengt. Uiteraard plaats ik alleen links die naadloos aansluiten bij de publicatie.
 • Als eigenaar van de content op deze website mag ik blogposts actualiseren, aanvullen, samenvoegen/opsplitsen of op een andere manier aanpassen. In een enkel geval kan het nodig zijn om blogposts te verwijderen, bijvoorbeeld wanneer een accommodatie of attractie ophoudt te bestaan of de blogpost op een andere manier niet meer actueel is of past op Stralend Schrijven. Ik streef altijd naar content die jarenlang online en actueel blijft en garandeer dat blogposts die zijn geplaatst naar aanleiding van een samenwerking in ieder geval minimaal een jaar online blijven.

Heb je vragen of een idee voor een samenwerking? Stuur me een berichtje via onderstaand contactformulier. Ik hoor graag van je en stuur je op verzoek ook graag:

 • de media kit van Stralend Schrijven
 • voorbeelden van eerdere blogtrips en daaruit volgende publicaties

Contactformulier