Samenwerken

Wil je weten wat een samenwerking met Stralend Schrijven kan betekenen voor jouw bestemming of product? Hieronder leg ik uit hoe ik samenwerk voor publicaties op Stralend Schrijven.

Mogelijke samenwerkingen

 • Blogbezoek: ik word regelmatig uitgenodigd door bestemmingen in Nederland, Scandinavië en Oost-Europa. Ik mag de bestemming dan kosteloos bezoeken en na zo’n bezoek publiceer ik kosteloos één of meerdere blogposts op Stralend schrijven over wat ik mooi, leuk en bijzonder vond.
 • Productreview en/of winactie: ik schrijf reviews van boeken, films, series en producten. Bedrijven sturen mij hiervoor in overleg kosteloos een product (bijvoorbeeld een boek, dvd of kledingstuk) toe dat ik mag houden, en ik schrijf kosteloos en naar eigen inzicht een review. Aan een review kan een winactie worden gekoppeld. Dit zorgt vaak voor meer interactie en bereik. Na afloop van de winactie geef ik de winnaar door aan het bedrijf en zorgt het bedrijf voor de verzending van de prijs.
 • Tekstschrijven, vertalen en presentaties: wil je me als freelancer inhuren om teksten over reizen te schrijven of vertalen of een presentatie te geven over een bestemming, reisbloggen of werken met reisbloggers? Kijk dan bij Diensten.

Ik plaats geen advertorials, geen gastblogposts en doe niet aan linkruil.

Voordelen

Een samenwerking met Stralend Schrijven brengt de volgende voordelen met zich mee:

 • Specifieke doelgroep: mensen die al interesse hebben in vakanties naar Scandinavië en Oost-Europa en die (in de tijd dat ze niet op vakantie zijn) korte trips in Nederland maken. Die bestaande interesse maakt de kans dat ze de bestemming waarover ze lezen ook echt gaan bezoeken groter dan op een algemeen (reis)blog. Dat merk ik ook aan de grote hoeveelheid lezers die daadwerkelijk iets boekt of koopt na een bezoek aan mijn blog. Mijn lezers hebben ook interesse in boeken, films, series en design uit Scandinavië, handige kampeer- en reisartikelen en reis- en wandelgidsen.
 • Ondanks de specifieke doelgroep trekt Stralend Schrijven zo’n 40.000-55.000 unieke bezoekers per maand.
 • Brede leeftijdsgroep: lezers zijn gezinnen met kinderen, maar ook senioren die vaak meer tijd en geld hebben om te reizen. Zo’n 65% van alle lezers is 35-64 jaar en ruim 15% is 65+. Bijna 15% is 25-34 jaar en slechts 5% is jonger dan 25.
 • Blogposts worden gedeeld op diverse social media. Tijdens een reis gebruik ik bij voorkeur Instagram, en voor het delen van blogposts Facebook en Pinterest.
 • Ik maak ook een video van elke meerdaagse blogtrip.
 • Je kunt een voorkeur aangeven voor het moment van publicatie.
 • Ik geef graag van tevoren een indicatie van welke blogposts ik zal publiceren op basis van de aangeboden accommodatie(s)/activiteit(en), zodat je weet wat je kunt verwachten.
 • Publicaties op Stralend Schrijven worden goed gevonden via Google door mensen die zich online oriënteren op hun volgende bestemming. Ruim 85% van mijn verkeer is afkomstig uit zoekopdrachten. Dit zorgt (in tegenstelling tot bijvoorbeeld Instagram of Facebook) voor een langetermijneffect: publicaties worden maanden en zelfs jaren later nog steeds gelezen. Vaak neemt het verkeer in de loop der tijd juist toe.

Voorwaarden

Tegenover deze voordelen staan deze voorwaarden:

 • De inhoud van een publicatie is mijn eerlijke en persoonlijke beleving. Daarbij geldt altijd dat Stralend Schrijven om positieve verhalen draait. Een eventuele tegenvaller zal ik dus niet breed uitmeten, maar liever weglaten. Gelukkig komt dit nauwelijks voor, want omdat ik alleen samenwerkingen aanga die bij Stralend Schrijven passen, ben ik over het algemeen heel enthousiast.
 • Het copyright van foto’s en teksten die ik maak naar aanleiding van een blogtrip berust bij mij. Ze mogen dus niet zomaar overgenomen worden. Het delen van posts op social media mag natuurlijk wel – graag zelfs! Wil je dat ik teksten en foto’s maak voor een ander medium dan Stralend Schrijven, bijvoorbeeld voor de website van de bestemming? Geef dat dan van tevoren aan, dan kunnen we er afspraken over maken.
 • Onder aan de blogpost plaats ik een vermelding dat het om een samenwerking gaat. Dit is verplicht volgens de reclamecode voor social media.
 • Links in publicaties naar aanleiding van een samenwerking hebben achter de schermen het kenmerk no-follow. Dat wil zeggen dat ze gewoon werken, maar dat ze Google laten weten dat het om een samenwerking gaat. Dit moet volgens richtlijnen van Google en bespaart ons allebei het risico op nadelige gevolgen van het niet nakomen daarvan. Dat het gebruik van no-follow-links niets afdoet aan de waarde van de content, wordt goed uitgelegd in dit artikel. Ik werk graag samen met partners die Stralend Schrijven waarderen om de gemaakte content en bereikte doelgroep, en niet puur als ‘linkfarm’.
 • Publicaties kunnen affiliate links bevatten. Deze links werken net zoals gewone links, maar onthouden vanaf welke website er is doorgeklikt. Zo kan ik een kleine vergoeding krijgen als mensen via Stralend Schrijven iets boeken of aanschaffen. Denk bijvoorbeeld aan een link naar een wandelgids voor Zweden in een blogpost over wandelen in Zweden. Op deze manier compenseer ik de (inmiddels flinke) kosten en tijdsinvestering die het onderhouden van dit blog met zich meebrengt. Daarnaast geeft het een uitstekend beeld van waar mijn lezers echt in geïnteresseerd zijn, zodat ik de content daar nog meer op kan afstemmen. Uiteraard plaats ik alleen links die naadloos aansluiten bij de publicatie.
 • Als eigenaar van de content op deze website mag ik blogposts actualiseren, aanvullen, samenvoegen/opsplitsen of op een andere manier aanpassen. In een enkel geval kan het nodig zijn om blogposts te verwijderen, bijvoorbeeld wanneer een accommodatie of attractie ophoudt te bestaan of de blogpost op een andere manier niet meer actueel is of past op Stralend Schrijven. Ik streef altijd naar content die altijd online en actueel blijft en garandeer dat blogposts die zijn geplaatst naar aanleiding van een samenwerking in ieder geval een jaar online blijven.

Heb je vragen of een idee voor een samenwerking? Neem gerust contact op!