Scandinavisch overnachten in Nederland: de leukste huisjes en hotels

Geschreven door Sandra van Bijsterveld

Ben je net als ik gek op Scandinavië en zou je het liefst veel vaker ‘even’ in Scandinavië verblijven? Dan word je vast blij van deze plekken in Nederland waar je kunt overnachten in Scandinavische sferen. Het zijn er verbazingwekkend veel! Ik ben op lang niet alle plekken geweest, dus ik hoop deze blogpost in de toekomst bij te werken met steeds meer informatie. Ben je op een van deze plekken geweest of weet je nog zo’n Scandinavisch plekje in Nederland? Dan zou ik het heel leuk vinden als je dat laat weten in een reactie.

Scandinavisch dorp in Groningen

Hier moet ik echt zo snel mogelijk een keer blijven slapen: een Scandinavisch dorp in Nederland! Je kunt er verblijven in een Finse blokhut/hytte/stuga, genieten van de Finse sauna en te midden van een Scandinavisch getint interieur proeven van het smörgåsbord en nog veel meer Scandinavisch lekkers in het restaurant.

Scandinavisch Dorp

Svea Stuga in Groningen

Ook in Groningen staat deze Svea Stuga. Van de prachtige rode buitenkant tot de kleinste details in het interieur, de Zweedse sfeer is hier overal aanwezig.

Svea Stuga in Groningen

Scandinavian Huset in Doornspijk (bij het Veluwemeer)

In dit vakantiehuisje uit de jaren 50 is de Scandinavische sfeer gecreëerd: met houtkachel en Finse sauna en zonder wifi en televisie.

Zeeuws-Scandinavische Lodges in Scherpenisse

In Zeeland, op de Gorishoekse Hoeve, staan zelfs twee Zeeuws-Scandinavische Lodges. Ze zijn per nacht, weekend of (mid)week te huur.

Pollepleats (Friesland)

“Waan je in Scandinavië” zag ik op Facebook voorbij komen en voor ik het wist, had ik op de ‘Vind ik leuk’-knop geklikt. Het Noordelijke element van de Pollepleats zit hem vooral in de Finse sauna met panorama-uitzicht.

Slapen onder een grasdak op camping de Klashorst

Wij zijn gek op camping De Klashorst, maar hebben nog nooit geslapen in trekkershut de Grasshopper. Die heeft wat mij betreft echt een Noors sfeertje, met dat grasdak. Je kunt op de Klashorst ook slapen in een tipi zoals ik ooit in Zweden deed. Een van de dingen die ik zo heerlijk vind aan de Klashorst, is de mobiele sauna die je bij je tent of trekkershut kunt laten parkeren (wij deden dat toen we er kampeerden met een daktent.

Boomhut Noorwegen en Boomhut Zweden in Erica (Drenthe)

In Drenthe staan deze twee luxe boomhutten: Tree-house Zweden en Tree-house Norway. Je kunt er ook de privé-wellnesstuin bij boeken.

Zweedse huis in Dussen (Brabant)

In het Brabantse Dussen staat B&B Het Zweedse Huis: rood van buiten en met Zweedse prenten aan de muren binnen.

Hotels in Scandinavische sferen

Zelf vind ik een huisje het meest geschikt om in Scandinavische sferen te komen. Maar er zijn ook hotels met een Scandinavisch tintje:

Genoeg inspiratie voor een weekendje weg dus. En voor je het weet, is het weer tijd voor een echte vakantie in Scandinavië.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.