Scandinavische evenementen in het voorjaar: Scandinaviëmarkt Schokland, Nordic Delight en Midsommar Markt

Geschreven door Sandra van Bijsterveld

Hoera, het is weer voorjaar en dus is het tijd voor jaarlijkse Scandinavische evenementen zoals Scandinavië Markt Schokland en Nordic Delight. Mis ze niet! (Let op: controleer altijd nog even op de eigen website van het evenement of er tijden of onderdelen zijn veranderd.)

Nordic Delight Festival: 21 april 2018 vanaf 19.00 uur, de Melkweg

Tijdens het Nordic Delight Festival staan muziek, film en cultuur uit het Noorden centraal. Er zijn optredens van onder andere Sumie, Great News, Fjarveblind en Bjarke Ramsing, de beste Noordse korte films worden vertoond en er zijn culinaire hoogstandjes. Er zijn verschillende landen (Noorwegen, Zweden, Denemarken) en verschillende genres (van singer-songwriters tot elektronica) vertegenwoordigd.

Scandinavië Markt Schokland: 26 en 27 mei 2018

Alleen de locatie is al een bezoekje waard: Scandinavië Markt Schokland vindt plaats op het buitenterrein van Museum Schokland, op het voormalige eiland Schokland, dat op de UNESCO-werelderfgoed staat. Oké, qua parkeren en bereikbaarheid met het openbaar vervoer misschien niet helemaal ideaal, maar dan sta je echt op een unieke plek in Nederland, waarover je meer kunt lezen op de website van Museum Schokland.

Scandinavië Markt Schokland
Foto: Germen Koster met dank aan Scandinavië Markt Schokland

Shoppen bij de stands

Op de Scandinavië Markt staan ruim 60 stands rondom de thema’s Wonen & Design, Food & Fun, Mode & Handnijverheid en Outdoor & Reizen. Heb je altijd al een echte Noorse trui willen kopen, een tipitent van binnen willen zien of rendierworst willen proeven? Dan is dit je kans.

Scandinavië Markt Schokland
Foto met dank aan Scandinavië Markt Schokland

Lezingen en kinderactiviteiten

Tijdens de Scandinavië Markt Schokland vinden ook lezingen plaats. Klik hier voor alle lezingen inclusief dag & tijd.

Scandinavië Markt Schokland
Foto met dank aan Scandinavië Markt Schokland

Ook voor kinderen zijn er activiteiten.

Scandinavië Markt Schokland
Foto: Thomas Paulus met dank aan Scandinavië Markt Schokland

 

23/24 juni 2018: Midsommar Markt op landgoed Fraeylemaborg

Om alvast te noteren: rond midzomer wordt er een Midsommar Markt georganiseerd met standhouders die allerlei Scandinavische producten aanbieden op het gebied van lifestyle, eten, ambachten en reizen. Er worden lezingen en taalcursussen gegeven en er zijn workshops en kinderactiviteiten. Deze markt vindt plaats in Slochteren.Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.