Scandinavische evenementen in het voorjaar: Scandinaviëmarkt Schokland, Midsommar Markt en meer

Geschreven door Sandra van Bijsterveld

Het voorjaar komt eraan en dat betekent ook dat er weer leuke Scandinavische evenementen plaatsvinden in Nederland. Hieronder heb ik er een paar voor je op een rijtje gezet. Mis ik nog iets? Laat het dan zeker even weten.

Voigt Travel SummerEvent: 24 maart 2019, Amersfoort

Op 24 maart 2019 vindt in Amersfoort het Travel SummerEvent 2019 plaats. Hier kom je alles te weten over zomervakanties in Finland, Zweeds Lapland, Noorwegen oen IJsland. Stel je vragen aan de reisspecialisten van Voigt Travel, gril een worstje boven het vuur als een echte Fin en speel een quiz om je kennis van deze landen te testen. Bestemmingen die op het event vertegenwoordigd zijn, zijn Arjeplog in Zweeds Lapland, Ruka in Fins Lapland, en Mývatn en Akureyri in Noord-IJsland.

Nordic Delight Festival: 20 april 2019, de Melkweg

Hoera, het is weer bijna voorjaar en dus is het tijd voor jaarlijkse Scandinavische evenementen zoals Scandinavië Markt Schokland en Nordic Delight. Mis ze niet! (Let op: controleer altijd nog even op de eigen website van het evenement of er tijden of onderdelen zijn veranderd.)

Tijdens het Nordic Delight Festival staan muziek, film en cultuur uit het Noorden centraal. Er zijn optredens van onder andere Klangstof (Noorwegen/Nederland), Phlake (Denemarken), Iris Gold (Denemarken), Broen (Noorwegen), Lowly (Denemarken) en Pom Poko (Noorwegen) en de beste korte films uit Noord-Europa worden vertoond.

Scandinavië Markt Schokland: 11 en 12 mei 2019

Alleen de locatie is al een bezoekje waard: Scandinavië Markt Schokland vindt plaats op het buitenterrein van Museum Schokland, op het voormalige eiland Schokland, dat op de UNESCO-werelderfgoed staat. Oké, qua parkeren en bereikbaarheid met het openbaar vervoer misschien niet helemaal ideaal, maar dan sta je echt op een unieke plek in Nederland, waarover je meer kunt lezen op de website van Museum Schokland.

Scandinavië Markt Schokland
Foto: Germen Koster met dank aan Scandinavië Markt Schokland

Shoppen bij de stands

Op de Scandinavië Markt staan meer dan 70 stands rondom de thema’s Wonen & Design, Food & Fun, Mode & Handnijverheid en Outdoor & Reizen. Heb je altijd al een echte Noorse trui willen kopen, een tipitent van binnen willen zien of rendierworst willen proeven? Dan is dit je kans.

Scandinavië Markt Schokland
Foto met dank aan Scandinavië Markt Schokland

Lezingen en kinderactiviteiten

Tijdens de Scandinavië Markt Schokland vinden ook lezingen plaats. Klik hier voor alle lezingen inclusief dag & tijd.

Scandinavië Markt Schokland
Foto met dank aan Scandinavië Markt Schokland

Ook voor kinderen zijn er activiteiten.

Scandinavië Markt Schokland
Foto: Thomas Paulus met dank aan Scandinavië Markt Schokland

22/23 juni 2019: Midsommar Markt op landgoed Fraeylemaborg

Om alvast te noteren: rond midzomer wordt in Slochteren een Midsommar Markt georganiseerd met standhouders die allerlei Scandinavische producten aanbieden op het gebied van lifestyle, eten, ambachten en reizen. Er worden lezingen en taalcursussen gegeven en er zijn workshops en kinderactiviteiten. Kijk voor actuele info zeker even op de website van de Midsommar Markt.

Midsommar Markt Slochteren
Foto met dank aan de Midsommar Markt

Je komt hier echt helemaal in de sfeer van de Zweedse midzomerviering met onder andere bloemenkransen maken en natuurlijk het opzetten van de meiboom.

Midsommar Markt Slochteren
Foto met dank aan de Midsommar Markt

1 thought on “Scandinavische evenementen in het voorjaar: Scandinaviëmarkt Schokland, Midsommar Markt en meer

 1. Louise Halma says:

  Helaas , helaas ben ik te laat voor een Zweedse / Noorse /Deense kerstmarkt. kan ik ook een mailing krijgen?voor 2020???
  bij voorbaat mijn dank.
  zijn er kosten aan verbonden dan hoor ik dit wel?

  ben woonachtig in Hoofddorp. mijn mailadres :halma@quicknet.nl

  met dan en vriendelijke groet Louise Halma

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.