Smakelijk schuilen in het Vechtdal

Geschreven door Sandra van Bijsterveld

Eerlijk is eerlijk: het weer was tijdens ons bezoek aan het Vechtdal niet optimaal voor een weekendje buitenspelen – terwijl dat we daar als gezin wel voor waren uitgenodigd. Maar je weet: ‘Elluk nadeel heb z’n voordeel’ (of was het nou andersom?). Zo kwamen wij erachter dat je in het Vechtdal niet alleen kunt buitenspelen, maar ook erg smakelijk kunt schuilen. Dus vraag je je af wat je in het Vechtdal kunt doen als het weer tegenvalt? Kijk zelf maar.

BBQ in een Finse kota

We trapten het weekend af met een barbecue. Nog even hadden we geluk en kon er zelfs wat aan boogschieten worden gedaan. Maar al gauw begon het in de verte te rommelen. Nog iets later vielen er dikke druppels en rolde de donder boven onze hoofden.

Gelukkig heeft Rederij Peters twee Finse kota’s waarin je geen last hebt van slecht weer. Extra leuk omdat ik nogal een Scandinavië-tic heb. Lekker knus in een kringetje konden we mooi kennismaken met de andere twee gezinnen. Na afloop had ik alleen spijt dat ik geen foto had gemaakt van de Lapse mokken in de kota.

Streekproducten op de Sprookjescamping

De volgende ochtend was het nog geen moederdag, maar het voelde al wel een beetje zo. We dekten de tafel in ons vakantiehuis met allerlei streekproducten van boerderijwinkel Vechtdal Marke, zoals aardbeitjes en eitjes, biologische yoghurt met muesli, natuurtroebel sap en de lekkerste scones en speltcrackers die ik ooit heb geproefd. Ik dacht dat ik nooit meer honger zou krijgen. Maar toen hadden we het geluk dat het lang genoeg droog bleef voor een stukje kanoën.

Hooiberg en theeschenkerij

Na dat rondje kanoën lustten we toch wel weer wat. We gingen naar aardbeienboerderij RozemArrie, waar we eigenlijk een kruiwagenpicknick zouden gaan doen. Vanwege de regen doken de kinderen de hooiberg in met de kruiwagens en ieder hun eigen tasje lekkers. De ouders konden terecht in de tegenovergelegen theeschenkerij die zo leuk was ingericht dat ik wel foto’s wilde blijven maken.

Go with the flow

Met gevulde magen en opgewarmde handen en voeten durfden we best te gaan spelen in speelbos het Hol van de Leeuw. Maar daar was het wel erg nat en dus verhuisden we gauw…

Vechtdal Hol van de Leeuw

…via het Giga Konijnenhol naar de overdekte huifkar van de koesafari op de Vechtdal Hoeve. Na zo’n actieve dag waren de kinderen echt te moe om nog lang te tafelen, dus het kinderbuffet op ‘onze’ Sprookjescamping was een uitkomst. Die avond rolden we bijtijds ons bedje in.

Back to basic

De volgende en helaas alweer laatste dag stond in het teken van back to basic. Hoewel… het was moederdag en dus werd ik verwend met weer zo’n heerlijk ontbijtje. Daarna gingen we het bos in om te bushcraften. Ook dat was weer een kwestie van smakelijk schuilen: we begonnen met versgebakken cake en eindigden rond een kampvuur met broodjes en dennenthee – een herkansing om Lapse mokken op de foto te zetten. De regen viel mee en de bladeren van het bos hielden ons mooi droog en lieten soms zelfs wat voorzichtige zonnestralen door.

Vechtdal bushcraft Lapse mok

Zo zie je maar weer: buitenspelen kan eigenlijk altijd. En als het echt te nat wordt, ga je gewoon lekker ergens schuilen.

Dat we het toch ontzettend naar ons zin hebben gehad, kun je goed zien in deze video:

Ik werd uitgenodigd om het Vechtdal te bezoeken voor mijn blog, maar deel op Stralend schrijven altijd eerlijk mijn persoonlijke mening en ervaringen. Meer informatie over samenwerkingen op mijn blog vind je in mijn disclaimer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.