Sokken met dalapaardjes en elanden van Happy Socks uit Zweden

Geschreven door Sandra van Bijsterveld

Natuurlijk had ik wel eens van Happy Socks gehoord. Maar ik wist alleen dat het sokken waren met kleurrijke ontwerpen die blijkbaar helemaal ‘in’ zijn. Mode is dan ook niet bepaald een grote interesse van me. Zweden wel zoals jullie weten 🙂 Dus toen ik tijdens het winkelen toevallig zag staan dat Happy Socks uit Zweden komen, wilde ik er wel eens wat meer van weten. Daarbij kwam ik er ook nog eens achter dat ze zelfs sokken met dalapaardjes en elanden hebben. Interessant!

Het ontstaan van Happy Socks in Zweden

Happy Socks is in 2008 opgericht door Viktor Tell en Mikael Söderlindh. Viktor was grafisch ontwerper en illustrator en werd de creative director van Happy Socks. Met zijn kleurrijke, speelse patronen en ontwerpen maakt hij van een alledaags voorwerp zoals sokken iets vrolijks en creatiefs. Mikael, de CEO van Happy Socks, werkte 10 jaar in de reclamebranche voordat hij samen met zijn goede vriend Viktor dit avontuur aanging. Hij wist dus precies hoe hij van dit idee een wereldwijd succes kon maken.

Happy Socks sokken uit Zweden

Inmiddels is er een heel team dat nieuwe Happy Socks ontwikkelt. Daarbij maken ze geen specifieke ontwerpen voor mannen of vrouwen: de sokken zijn uniseks. De sokken worden inmiddels in meer dan negentig landen verkocht en behalve sokken maakt Happy Socks nu ook onderbroeken. Ook gaat het Zweedse bedrijf regelmatig samenwerkingen aan, bijvoorbeeld met Minecraft of The Beatles.

De Swedish Edition Socks Gift Box

Alle Happy Socks vinden hun oorsprong dus in Zweden. Toch is er een speciale set die ervoor zorgt dat ik warm loop voor Happy Socks: de Swedish Gift Edition. Dit is een set van drie paar sokken, verpakt in een blauwe doos met goudkleurige dalapaardjes erop.

De sokken hebben de volgende ontwerpen:

  • Eén paar met dalapaardjes
  • Eén paar met elanden
  • Eén paar met een traditioneel folkloristisch kurbits-patroon

De (uniseks) sokken zijn verkrijgbaar in twee maten: 36-40 en 41-46. Ik vond ze zo leuk dat ze hier vorig jaar onder de boom lagen voor mijn man. En ze worden enthousiast gedragen – hij heeft er inmiddels zelfs al meerdere paren Happy Socks bij.

Je kunt de Zweedse sokken hier bekijken bij Happy Socks zelf. Happy Socks zijn ook gewoon verkrijgbaar bij bol.com

Kende jij deze leuke sokken al?

1 thought on “Sokken met dalapaardjes en elanden van Happy Socks uit Zweden

  1. Karin says:

    Ze waren in nederland te koop bij het kruidvat maar heel snel uitverkocht!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.