Stedentrip Bratislava: wandeling langs de bekendste bezienswaardigheden

Ik moet toegeven dat we op de dag van onze stedentrip Bratislava een beetje lui waren. Na alles wat we vanaf onze camping in Slovenië hadden bekeken, een stedentrip Zagreb en twee dagen rondlopen in Boedapest hadden we eigenlijk alleen maar zin om een beetje rond te lopen zonder op zoek te gaan naar heel veel bezienswaardigheden. Het was tenslotte vakantie! Geen heel uitgebreid verslag dus, maar natuurlijk kon ik het toch niet laten om (met zo min mogelijk inspanning) een paar bekende plekken op te zoeken. Dit was onze route door Bratislava. (Wil je liever niet zo veel lopen? Maak dan een fietstour door Bratislava.)

Parkeren in Bratislava

We zetten de auto neer in parkeergarage Stare Mesto, vlak bij de blauwe St. Elisabethkerk.

blauwe kerk in Bratislava

Langs de Ufobrug

Vanaf daar liepen we eerst door een park aan de Donau, waar ook riviercruiseschepen liggen. Ook zie je hier de zogenaamde Ufobrug (eigenlijk Most SNP) van Bratislava. Hieronder zie je de Ufobrug gefotografeerd vanaf het kasteel van Bratislava. Als je wilt, kun je ook in de ‘ufo’, want er zit een restaurant in.

ufo in Bratisava

Standbeelden in Bratislava

Bij een plein met stoplichten liepen we weer van het water af, naar het Nationaal Theater.

citytrip Bratislava

Hier begint een gezellige boulevard, waar je ook dit standbeeld van Hans Christian Andersen tegenkomt.

stedentrip Bratislava

Via de Sint-Martinuskathedraal liepen we het centrum in, waar nog meer beelden te vinden zijn. Zo kom je er dandy Schöne Náci tegen (met zijn hoge hoed) en deze ‘Man at Work’, Čumil.

beeld in Bratislava

Tussen de terrasjes door liepen we richting Michalská Brana, die toren met een poort erin die je hier op de foto ziet.

stadswandeling Bratislava

Schoorsteencake met ijs

In een zijstraatje vlak voor de poort kwamen we iets tegen waar we tijdens onze stedentrip Boedapest al naar op zoek waren geweest. Ik had namelijk gelezen dat je schoorsteencake/trdelník (die we al kenden uit Praag) nu ook kon krijgen met ijs erin. Nou, bij Chimney Friends in Bratislava doen ze er nog veel meer in dan alleen ijs. We konden kiezen uit allerlei vullingen en toppings en hoefden de rest van de dag niet meer te eten 🙂

schoorsteencake in Bratislava

Kasteel van Bratislava

In ieder geval hadden we zo weer genoeg energie om door Michalská Brana naar het kasteel van Bratislava te lopen.

kasteel in Bratislava

Aan de andere kant van de burchtheuvel daalden we via Zamecké Schody weer af naar het centrum. Dat doorkruisten we nu nogmaals door via het oude stadhuis (Staré Radnice) aan Hlavné Namesti en het Primatenpaleis terug te lopen naar onze auto.

Bratislava in Slowakije

Ik ben ervan overtuigd dat er nog veel meer moois te zien is in Bratislava, maar wij vonden het zo mooi geweest en gingen terug naar onze camping.

Devínsky Hrad

Ben je met de auto op vakantie in Slowakije of huur je een auto tijdens je stedentrip Bratislava? Rij dan ook even naar Devínsky Hrad. Wij bekeken deze kasteelruïne vanaf de oever van de Donau, maar je kunt er ook helemaal naartoe klimmen.

Devin ruine bij Bratislava

Om te bewaren op Pinterest: 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.