Schloss Möhren: een onvergetelijke vakantie in een kasteel

Geschreven door Sandra van Bijsterveld

Een vakantie in een kasteel, dat hadden we nog nooit meegemaakt. We waren dus ontzettend nieuwsgierig toen we in de voorjaarsvakantie naar een echt vakantiekasteel met een Nederlandse kasteelvrouwe reden. Het begon meteen al goed. De aankomst op Schloss Möhren hadden we ons niet sprookjesachtiger kunnen voorstellen!

Door de kasteelpoort

Na een dag rijden kwamen we aan bij de kasteelpoorten, waarop een echt ridderwapen geschilderd was. We kropen door het luikje in de poort en stonden op de binnenplaats, met in het midden een grote kastanjeboom met een schommel en klimtouwen erin. Verder stond er een schommelbank waar we nog flink gebruik van zouden maken deze week. Onder de kastanjeboom stonden ook een paar tafels en ik kon me al helemaal voorstellen hoe heerlijk het moet zijn om hier op lange zomeravonden een wijntje – of een Duits biertje natuurlijk – te drinken. Allemaal met een prachtig uitzicht op het dal en het dorp beneden.

Binnen was het helemaal feest. We kwamen terecht in een prachtige kasteelwoning met een gezellige eetkeuken en een woonkamer vol meubels met karakter. Het was er heerlijk warm en gewoon meteen knus. De kinderen deelden de grote slaapkamer, maar er was ook net een heel speciaal prinsessenbed gemaakt op een vide. De badkamer bleek zelfs een bad te hebben en daarnaast was een deur naar een geheime gang, die dit verblijf op een kasteel nog avontuurlijker maakte. In de hal lagen de spullen om op zoek te gaan naar fossielen al klaar.

Dit kasteel had meteen een plek in ons hart veroverd. Ik kan er wel over blijven vertellen, maar ik denk dat je het beter zelf kunt zien. Liefst in het echt natuurlijk, maar ik zal proberen je een idee te geven met deze foto’s. Kun je het je al een beetje voorstellen?

Ochtendwandeling op Schloss Möhren

‘s Morgens lopen er hertjes rond Schloss Möhren, had kasteelvrouwe Sandra ons bij aankomst verteld. Dat moesten we natuurlijk zien. Nou ja, niet allemaal, want qua ochtend- en avondmensen zijn verschillen we nogal in ons gezin. Maar mijn oudste dochter en ik, wij hadden de volgende ochtend niet de rust om nog langer in ons warme bedje te blijven liggen. In plaats daarvan kleedden we ons lekker warm aan en stapten de deur van onze kasteelwoning uit. Met de opkomende zon zag alles er nog mooier uit. Langs de gele Rapunzeltoren en de Poortwoning liepen we het terrein af.

We waren nog maar net langs de laatste gebouwen van het kasteel gelopen, of daar zagen we de hertjes al. Je moet wel even goed kijken, maar ze staan boven aan de helling. Daarna liepen we door de weilanden achter het kasteel langs. We kwamen uit in het bos rechts naast de poort met het ridderwapen, waar we op de eerste dag door het luikje waren gekropen.

Ook de binnenplaats lag er schilderachtig bij en het uitzicht op het dorp was prachtig. Poes Pietje en hond Jetje, de huisdieren van het kasteel, kwamen we ook nog tegen, maar die hadden niet zo’n zin om op de foto te gaan. Verder was alles nog in diepe rust gedompeld. Het was lang geleden dat ik me zo rustig had gevoeld. Ik moest er gewoon niet aan denken dat we hier na een week weer weg zouden moeten. Niet aan denken, maar gewoon genieten van dit moment. Normaal ben ik daar heel slecht in, maar op dit kasteel lukte het me aardig. En dat is meteen een van de dingen die ik het bijzonderst vind aan dit logeerkasteel.

In een poging dat gevoel een beetje vast te houden, heb ik heel veel foto’s gemaakt. Voel je een beetje wat ik bedoel?

Uitstapje naar Treuchtlingen

We vulden onze week op het kasteel voral met lachen, knuffelen, kletsen, lezen en wandelen. We hebben zelfs met een kopje thee in het zonnetje op de schommelbank gezeten. Maar we zijn ook vanuit ‘ons’ kasteel, Schloss Möhren, naar Treuchtlingen gereden om daar wat rond te wandelen.

Als je het zo fijn hebt samen, heb je niet veel nodig. We parkeerden de auto bij een park en de kinderen leefden zich eerst maar eens lekker uit in het klimrek. En wat zijn ze dan trots als ze helemaal bovenin zijn gekomen! Ook zagen we hier de eerste fossielen – nou nee, niet helemaal de eerste, want kasteelvrouwe Sandra had ook al twee mooie voorbeelden in onze kasteelwoning gelegd en in het muurtje op de binnenplaats kun je ze ook goed zien zitten.

Na het klimmen en klauteren maakten we een wandeling langs de Kneipanlage en het blotevoetenpad, hoewel we het toch wat koud vonden om het pad echt met blote voeten te betreden. Daarna liepen we verder naar de resten van een Romeinse villa. Een stel herten langs de weg stond zo stil, dat we eerst nog twijfelden of ze wel echt waren.

Nu we wisten hoe het kasteel er van binnen uitzag, was het nog leuker om terug te rijden naar Schloss Moehren. Je kunt het kasteel vanuit het dorp heel mooi zien liggen, ook het gedeelte waar wij in sliepen. Het voelt toch we chic hoor, slapen in een kasteel.

Ik werd uitgenodigd om Schloss Moehren te bezoeken voor mijn blog. Meer informatie over samenwerkingen op mijn blog vind je in mijn disclaimer.

2 thoughts on “Schloss Möhren: een onvergetelijke vakantie in een kasteel

  1. Wat prachtig!! Vooral die fossielen, impressive 🙂
    Groetjes,
    Esther.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.