Varen door waterstad Rotterdam

Geschreven door Sandra van Bijsterveld

In Rotterdam is water overal aanwezig. Helemaal als je slaapt op het stoomschip Rotterdam. Maar varen doet dat schip niet meer. Toch wilden wij tijdens onze stedentrip ook graag van wal steken. Gelukkig zijn daarvoor volop mogelijkheden in de waterstad.

Watertaxi

Watertaxi in Rotterdam

Naast het ss Rotterdam ligt een aanlegpunt van de watertaxi. Dat zijn snelle bootjes die je in spetterende vaart vervoeren tussen zo’n 50 haltes. Bij de receptie van De Rotterdam belden ze een watertaxi voor ons naar de Veerhaven. We voeren weg van ons drijvende 4-sterrenhotel en langs het zusterschip ms Rotterdam, dat net bij de cruiseterminal lag. Later die dag zou ze vertrekken, waarbij de twee schepen altijd even naar elkaar toeteren. Door de hoge snelheid was ons tochtje snel voorbij, maar wat een gevoel om zo over de Maas te sjezen! ‘s Avonds belden we het nummer op het bordje in de Leuvehaven, bij het Maritiem Museum. Tijdens ons boottochtje terug naar De Rotterdam gingen we ook nog eens onder de Erasmusbrug door. Na een lange dag lopen was het heerlijk om zo vlak bij onze hotelkamer uit te stappen. Tussen Hotel New York en Veerhaven of Leuvehaven is ook een voordelige pendeldienst.

Waterbus

Bij een eerder bezoek aan Rotterdam hadden we al een tochtje gemaakt met de waterbus. Die vertrekt aan de centrumzijde van de Erasmusbrug en je kunt er gewoon met je ov-chipkaart van gebruikmaken. De snelle boten varen op verschillende lijnen. Wij kozen voor een middagje Dordrecht, maar je kunt met de waterbus bijvoorbeeld ook naar de molens van Kinderdijk.

Waterbus in Rotterdam

Spido

Rotterdam is niet alleen een waterstad, maar natuurlijk ook een havenstad. Daarom maakten we ook een rondvaart met de Spido. Na een lusje onder de Erasmusbrug door voeren we langs de Schiedamse molen, zagen we hoe containers worden gekraand en hoe er in een droogdok aan grote schepen wordt gewerkt. Op de terugweg voeren we recht op de skyline van Rotterdam af en maakten we nog even een rondje langs ‘ons’ ss Rotterdam. De kinderen hadden nog een kleur- en leesboekje gekregen, maar hebben vooral hun ogen uitgekeken.

Spido in Rotterdam

Splashtours

Tijdens onze wandeling van ons hotel op het water naar Hotel New York zagen we opeens een gele bus zomaar het water in rijden. Ik had al eens gelezen over de amfibiebussen van Splashtours, die een rondrit combineren met een stukje varen. Leuk om te zien! Dat lijkt me een heel bijzondere manier om het water op te gaan.

Splash Tours in Rotterdam

Tip: wil je Rotterdam ook eens lopend of fietsend verkennen? Boek dan bij Bajabikes een:

Ik werd uitgenodigd om op De Rotterdam te verblijven voor mijn blog. Meer informatie over samenwerkingen op mijn blog vind je in mijn disclaimer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.