Zandsculpturen, hunebedden en de schippers van de Kameleon

Geschreven door Sandra van Bijsterveld

Ik moet altijd oppassen dat ik een vakantie of weekendje weg niet te vol plan. Dat geldt ook voor het weekendje Friesland en Drenthe dat we binnenkort gepland hebben. Want ook in het Hoge Noorden is van alles te zien en te doen – zeker met kinderen die graag op avontuur gaan, zoals die van ons.

Meer fijne plekjes vind je op StralendNederland.info

Kameleon Terherne

Hier is het allemaal mee begonnen. Net als Sietse en Hielke Klinkhamer over slootjes springen en in de bomen klimmen, en natuurlijk over de Friese wateren varen. Daarvoor wilden we afreizen naar Friesland. Zo te zien zijn we makkelijk een hele dag zoet bij Kameleon Terherne, want  behalve het avontureneiland en de rondvaart is in de Kameleonboerderij ook nog eens het hele dorpje Lenten nagebouwd, waar de schippers van de Kameleon in de populaire boeken en films hun avonturen beleven. We nemen wel droge kleren mee, want vies en nat worden hoort er hier gewoon bij – dat deden Sietse en Hielke ook.

Sculpture Park Zand Experience Drenthe

Toen duidelijk werd dat het geen dagje weg werd, maar een weekendje, kwam deze attractie in beeld. Enorme zandsculpturen die de geschiedenis van de Hondsrug in beeld brengen, een speelhal waar je zandkastelen en brickart kunt maken en ook nog eens een theater en lasershow… Ook hier gaan we tijd te kort krijgen waarschijnlijk. Dit zandsculpturenevenement, waaraan is gebouwd door 25 zandkunstenaars uit binnen- en buitenland, is nog niet zo lang geleden geopend en blijft toegankelijk voor het publiek tot 14 september 2014.

Hunebedcentrum Borger

Als we dan toch in Drenthe zijn, moeten we ook langs het Hunebedcentrum in Borger, een van de expeditiepoorten van Geopark De Hondsrug. We zijn er al eens eerder geweest, maar toen waren onze jongste kinderen nog erg klein. Tijd voor een hernieuwde kennismaking! Hier kom je alles te weten over het trechterbekervolk, de eerste boeren in Drenthe en natuurlijk hunebedden. Het grootste hunebed van Drenthe staat naast het centrum en er liggen nog veel meer zwerfkeien voor de deur. Hou je van Vikingen? Ga dan 7 of 8 juni 2014 naar het Hunebedcentrum, want dan is het Vikingweekend.

Hunebedcentrum Borger Drenthe

Landal Hunerwold State

Dat is al best veel voor een relaxt weekendje weg. Gelukkig hebben we een uitvalsbasis waar we heerlijk kunnen bijkomen: Landal Hunerwold State in het Drentse Wateren. Ik word al gauw blij van een vakantiehuisje, maar deze vrijstaande vakantiewoningen zien er wel heel mooi uit. Als er dan ook nog een bubbelbad, sauna en zonnebank in het huisje aanwezig zijn, wil ik er bijna niet meer weg.

Ik durf het bijna niet te vragen, maar… Heb jij nog leuke tips in Friesland en Drenthe?

Ik werd uitgenodigd om Friesland en Drenthe te bezoeken voor mijn blog. Meer informatie over samenwerkingen op mijn blog vind je in mijn disclaimer.

Comments: 4

  1. Mark says:

    Tip: Een dagje Dokkum. Mooiste stadje van Friesland met typisch Hollandse bezienswaardigheden: molens, brugjes, kanalen, oude geveltjes, typische winkeltjes en meer. Amsterdam in het klein.

  2. Haha! Dat volplannen ken ik 😉 Durf het dus ook bijna niet te posten, maar eh… Makkum is een leuk dorpje in Friesland. Superschattig. Misschien een tip om een terrasje te pakken na al die geplande bezigheden?
    Groetjes!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *