Zweedse serie The Restaurant (Vår tid är nu): meeslepend historisch familiedrama

Geschreven door Sandra van Bijsterveld

De Zweedse serie The Restaurant (Vår tid är nu) lijkt me echt iets om naar uit te kijken. Dit familiedrama bestaat in totaal uit 30 afleveringen, die zijn verdeeld over drie seizoenen. De eerste twee seizoenen zijn vanaf 29 november te streamen op lumiereseries.com en vanaf 3 december verkrijgbaar op dvd. En kijk eens hoe mooi deze serie eruitziet:

Zweedse serie The Restaurant
Foto met dank aan The Publicity Company

Nieuwe wereld, nieuw bedrijfsvoering?

De serie The Restaurant begint in 1945 en gaat over een van de populairste restaurants in Stockholm op dat moment: het restaurant van de familie Löwander genaamd Djurgårdskällaren. Middelste zoon Peter Löwander keert terug naar de Zweedse hoofdstad vanuit een vluchtelingenkamp waar hij tijdens de oorlog heeft gewerkt. Oudste zoon Gustaf heeft het restaurant in de oorlogsjaren overeind weten te houden – op elke manier die hij maar kon bedenken. Al gauw komt Peter erachter dat het restaurant van zijn familie op de rand van een faillissement staat. Heel Stockholm is in jubelstemming omdat het vrede is, maar er zal veel moeten veranderen wil de familie het hoofd boven water houden.

Jongste dochter Nina heeft daar wel ideeën over. Ze wil in de feestzaal van het restaurant een nachtclub openen, maar niet iedereen is het daarmee eens. Ze zal medewerking moeten krijgen van haar broer Gustaf (die alles het liefst bij het oude houdt), moeder Helga (die onder andere invloed uitoefent via chef-kok Stig ‘Stickan’ Backe) en directeur ‘Bellan’ Roos. Daarnaast wordt Nina’s aandacht afgeleid van haar plannen door haar gevoelens voor keukenhulp Calle.

Op naar het derde seizoen

Op de Zweedse Wikipedia-pagina over deze serie valt te lezen dat de serie The Restaurant grotendeels is gefilmd in Göteborg en deels in Jonsered. Het eerste seizoen (10 afleveringen van 60 minuten) loopt van 1945 tot 1950 en het tweede (opnieuw 10 afleveringen van een uur) van 1955 tot 1962. Er is ook nog een derde seizoen van The Restaurant. Het lijkt me prachtig om de lotgevallen van de familie Löwander door de jaren heen te kunnen volgen.

Seizoen 1 en 2 van deze serie zijn vanaf 29 november te streamen op lumiereseries.com en vanaf 3 december verkrijgbaar op dvd. Bekijk hier alvast de trailer:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.