Zweedse serie A wedding, a funeral, a christening (Bröllop, begravning & dop)

Geschreven door Sandra van Bijsterveld

Vanaf 2 november 2019 is op NPO1 Extra (20.40-21.25 uur) de Zweedse serie A wedding, a funeral, a christening (Bröllop, begravning & dop) te zien. De naam van de serie doet (mij in ieder geval) enorm denken aan Four weddings and a funeral en ik ben benieuwd of er meer overeenkomsten zijn behalve alleen de naam.

(Eerst dacht ik trouwens dat ik helemaal geen NPO 1 Extra had bij mijn televisieabonnement van de KPN, maar toen ik heel ver door zapte, bleek hij er gewoon tussen te staan!)

Bruiloft

Het begint in ieder geval allemaal met een bruiloft – die van Sunny en Meja om precies te zijn. Ze trouwen in een prachtige houten kerk in een klein dorpje in Zweden – en dat gaat zo te zien aan de trailer niet zonder slag of stoot.

A wedding, a funeral, a christening
Foto: Jan Töve – TrustNordisk

Een jaar uit het leven van twee families

Wat daarna allemaal volgt, zal de rest van de serie moeten uitwijzen – van de roerige feestavond tot de maanden daarna. A wedding, a funeral, a christening volgt het leven van de twee families – die op zijn zachtst gezegd nogal verschillend zijn – een jaar lang. Uit de naam van de serie kunnen we in ieder geval concluderen dat er nog een begrafenis en een doop volgen.

Hieronder kun je alvast de trailer bekijken (of hier met Engelse ondertiteling).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.